Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 17. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Lambert Mária, a Református Nőszövetség elnöke

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója - Michel De Gréce Szentpétervári fehér éjszakák (Alexandra könyvkiadó 2021.) Daliás nagyherceg, tehetséges katona, felvilágosult gondolkodó; javíthatatlan nőcsábász, állítólagos gyémánttolvaj, a cári család őrültnek nyilvánított fekete báránya, akit legszívesebben kitöröltek volna a dinasztia emlékezetéből. Nyikolaj Konsztantyinovics Romanov nagyherceg az excentrikus figurákban bővelkedő orosz cári dinasztia egyik legizgalmasabb és legellentmondásosabb tagja, aki egyszerre volt a Romanov-ház végromlásának megtestesítője és az uralkodói kötöttségek ellen lázadó független karakter. Könyvében a nagyherceg kései rokona, Michel de Gréce, azaz Mihály görög-dán királyi herceg, a néhai Fülöp herceg elsőfokú unokatestvére tárja fel az európai királyi udvarok ragyogásától az üzbegisztáni száműzetésig vezető rendkívüli életutat. Az elismert életrajz- és regényíró családi beszámolókon és gondos kutatómunkán alapuló életrajzából megismerhetjük Nyikolaj nagyherceg és az amerikai kurtizán, Fanny Lear egész Oroszországot megbotránkoztató viszonyát, miközben a regény lapjain megelevenednek a legendás szentpétervári fehér éjszakák. (Libri.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Ajándék. Vendégeink: Friderika, Zoltán Erika, Danics Dóra, Judy, Szirtes Edina

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk!#12 (Carcassonne, The Castles of Burgundy, az Azul sorozat, Calico, Kingdomino, Mennyei ser) - Péli Csaba ajánlója. "Nem alkalmas vezetőnek az, aki nem vágyik nagyon erősen a hatalomra, sőt már az sem, aki vágyik ugyan rá, de ezt nem hajlandó magának nyíltan bevallani." (Mérő László - matematikus, pszichológus) Az “építész” játékok. Miért jó a lelkünknek, még akkor is, ha nem mi nyerünk? Együtt vagy külön jobb építkezni? Szakkifejezések: lapkalehelyezés. Különböző játékos képességeket használó játékok: Carcassonne, The Castles of Burgundy, az Azul sorozat, Calico, Kingdomino, Mennyei ser

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Nem voltam igazán tehetséges, de rengeteg munkát tettem bele! - beszélgetés Forgó Lászlóval, aki évtizedeken át volt meghatározó csapattag a kiskunhalasi kézilabda közösségekben. Laci élete, munkássága, tevékenysége igazán példaérték példaértékű! Nem véletlenül választották a Kiskunhalasi UKSC vezetői példaképnek! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Az új technológiával kifejlesztett hologramot már nemcsak látni, de hallani, valamint tapintani is lehet. A tudósok által kifejlesztett e-bőr műszőrszálakon keresztül érzékeli az érintést. Elkészült a jövő hangszórója. Egy innovatív fejlesztésnek köszönhetően, felaprítja a használt mobiltelefonokat egy új robot, ami elődeinél jóval körültekintőbben dolgozik. Megnyílt a világ első olyan városi repülőtere, amely repülő autók fel- és leszállását teszi lehetővé. Átalakított repülőgépen végez csillagászati megfigyeléseket a tükrös teleszkóp. Az űrben gyártanának folyékony lencséket az űrteleszkópokhoz. Ultraprecíz atomórák változtathatják meg a másodperc definícióját. Május 1-jén mondták ki először magyarul, hogy „halló!”. Feltérképezték a kijárós macskák látogatási helyszíneit. 7 óra az ideális alvásmennyiség a középkorú és idős emberek számára. A nyelv befolyásolja a gondolkodást és a nem nyelvi képességeket és ezért a különböző nyelveket beszélő emberek eltérően érzékelhetik a világot.

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Irodalom az éterben: Kosztolányi Dezső - Esti Kornél

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Pinokkió

19:25 - Irodalom az Éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre-Dame

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben:Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Thomas Mann - A kiválasztott