Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 13. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szőke Noémi református lelkész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

5:30 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Somoskövi-Mancz Tímea otthontervező - Miért érdemes előre tervezni a belső teret? Kecskemétről érkezett lakberendező, otthon tervező szakemberünk, hogy több adáson keresztül segítse a hallgatókat ezen a fontos területen! Mit is jelent a lakberendezés, milyen stresszes helyzetbe kerülnek a gazdák, ha belevágnak az otthonuk kialakításába. Ezernyi aprónak tűnő kérdéssel szembesülnek, amitől igazán jóvá, vagy kevésbé jóvá varázsolhatják azt az életteret, amiben a napjait tölti a család. Ma általában, illetve a fürdőszoba és mosdók kialakításához kapunk jó ötleteket a mai beszélgetésben! Hamarosan a nappali-étkező, majd a konyha, később a gyerekszoba kialakítását vesszük górcső alá! Tartsanak velünk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: A rúdfitness sportról, testi-lelki egészségről, gyógyulásról vall Lipka Mariann. Több városban is tart edzéseket, többek között Halason is Lipka Mariann pedagógus és rúdfitness, karika edző. Mi is ez a sport? Nem gondolnánk, hogy a legkeményebb erőnlétet adó, és egy igen gyors fejlődésre lehetőséget adó sportágról van szó, mely már 12 éves kortól gyakorolható. A sport mellett megismerjük Mariann életútját, hogyan gyógyult meg egy igen súlyos betegségből, hogyan oldotta fel azokat a blokkokat lelkében, melyek elvezették őt párjával az örökbefogadás lehetőségéig? Mi is az a Nyitott bölcső program? Hogyan függ össze test és lélek edzettsége, gyógyulása? Megtudják, ha velünk tartanak ebbe az őszinte és mély beszélgetésbe!(ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Fogászati segédeszközök gyártását segítik elő 3D-s nyomtatók. Robotvázak, amik nem kifejezetten egészségügyi céllal készültek. A menhelyi kutyák stresszhormon-szintjét vizsgálták kutatók. Kutatók elkészítették a dingó genetikai térképét. Az eddig ismert legnagyobb rengéseket mérték a Marson. Újfajta csillagrobbanást fedeztek fel csillagászok. Mesterséges izmokat használó, megtermett robotgiliszta segíthet feltárni a nehezen elérhető földalatti járatokat. Újraindult nagy hadronütköztető, melynek 2018-ban kezdődött karbantartásának célja, a berendezés továbbfejlesztése volt. Vezeték nélkül sugároztak 1,6 kW áramot két antenna között. Újabb leletek igazolják, egy ősi útvonal nyomát, Norvégia hegyein át. Okostükör vethet véget a ruharendelések okozta károsanyag-kibocsátásnak. Egy új anyagot talált fel a NASA, ami 1000-szer erősebb, mint bármelyik ötvözet. Saját lifttel járnak az agy nélküli robotok egy kísérleti épületben. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Sziládys csoport Spanyolországban - Erasmus + diákmobilitás Malagán. A Szilády pedagógusai Igás Andor és Gazdag Éva pedagógusok 27 diákkal Malagán jártak az Erasmus + diákmobilitás keretében 2022 tavaszán. A riportban nyilatkoznak a tanárok a tíznapos utazás céljáról, mely a spanyol kultúra megismerése, a sokszínűség megismerése és elfogadásának erősítése volt. Prikidánovics Korinna, Pócsa Zoltán, Szekér Szonja, Egyed-Izsák Zsófi és Makai Izabella diákok összegyűjtötték azokat a multikulturális élményeket és eseményeket, melyeket a sokuk számára az első repülőúttal teljes 10 nap során gyűjtöttek. Malaga megismerése, spanyol családok életébe való betekintés, tengerparti séták, delfin show és eredeti spanyol ételek elkészítése, olasz diákok megismerése mind részei voltak annak a csodálatos élménynek, melyről a mai beszélgetésben beszámolnak. Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Babusgató:

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

17:10 – Önindító: Nem voltam igazán tehetséges, de rengeteg munkát tettem bele! - beszélgetés Forgó Lászlóval, aki évtizedeken át volt meghatározó csapattag a kiskunhalasi kézilabda közösségekben. Laci élete, munkássága, tevékenysége igazán példaérték példaértékű! Nem véletlenül választották a Kiskunhalasi UKSC vezetői példaképnek!

18:00 – Helyi hírek

18:10- Irodalom az éterben:Kosztolányi Dezső - Esti Kornél

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Pinokkió

19:25 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Irodalom az éterben:Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek