Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 16. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Kruchió László kertészmérnök, dekoratőr

3:00 – Irodalom az éterben(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító: Nem voltam igazán tehetséges, de rengeteg munkát tettem bele! - beszélgetés Forgó Lászlóval, aki évtizedeken át volt meghatározó csapattag a kiskunhalasi kézilabda közösségekben. Laci élete, munkássága, tevékenysége igazán példaérték példaértékű! Nem véletlenül választották a Kiskunhalasi UKSC vezetői példaképnek! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Ezt már senki sem veheti el tőlünk! - beszélgetés Plichta Dominikkel és Amariutei Sorin-Ionuttal, akik életük egyik legnagyobb sportsikerét aratva csapatukkal megnyerték az Amatőr Magyar Kupát. A mérkőzés jelentőségét, rangját meghatározva az M4 csatorna élő, egyenesben közvetítette a különleges izgalmakat hozó párharcot. A két halasi labdarúgó kiválóság a részletekről, kulisszatitkokról is beszél a Ziccerben. A kupadiadal mellett a Szegedi VSE a bajnokságban is menetel. Jövőre NBIII két halasival? Reméljük így lesz! Tartalmas beszélgetés, meg kell hallgatni! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: 153-Lélekmód: Séllyei András ny. agrármérnök, amatőr családfa kutató életútja

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Michel De Gréce Szentpétervári fehér éjszakák (Alexandra könyvkiadó 2021.) Daliás nagyherceg, tehetséges katona, felvilágosult gondolkodó; javíthatatlan nőcsábász, állítólagos gyémánttolvaj, a cári család őrültnek nyilvánított fekete báránya, akit legszívesebben kitöröltek volna a dinasztia emlékezetéből. Nyikolaj Konsztantyinovics Romanov nagyherceg az excentrikus figurákban bővelkedő orosz cári dinasztia egyik legizgalmasabb és legellentmondásosabb tagja, aki egyszerre volt a Romanov-ház végromlásának megtestesítője és az uralkodói kötöttségek ellen lázadó független karakter. Könyvében a nagyherceg kései rokona, Michel de Gréce, azaz Mihály görög-dán királyi herceg, a néhai Fülöp herceg elsőfokú unokatestvére tárja fel az európai királyi udvarok ragyogásától az üzbegisztáni száműzetésig vezető rendkívüli életutat. Az elismert életrajz- és regényíró családi beszámolókon és gondos kutatómunkán alapuló életrajzából megismerhetjük Nyikolaj nagyherceg és az amerikai kurtizán, Fanny Lear egész Oroszországot megbotránkoztató viszonyát, miközben a regény lapjain megelevenednek a legendás szentpétervári fehér éjszakák. (Libri.hu) (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Fogászati segédeszközök gyártását segítik elő 3D-s nyomtatók. Robotvázak, amik nem kifejezetten egészségügyi céllal készültek. A menhelyi kutyák stresszhormon-szintjét vizsgálták kutatók. Kutatók elkészítették a dingó genetikai térképét. Az eddig ismert legnagyobb rengéseket mérték a Marson. Újfajta csillagrobbanást fedeztek fel csillagászok. Mesterséges izmokat használó, megtermett robotgiliszta segíthet feltárni a nehezen elérhető földalatti járatokat. Újraindult nagy hadronütköztető, melynek 2018-ban kezdődött karbantartásának célja, a berendezés továbbfejlesztése volt. Vezeték nélkül sugároztak 1,6 kW áramot két antenna között. Újabb leletek igazolják, egy ősi útvonal nyomát, Norvégia hegyein át. Okostükör vethet véget a ruharendelések okozta károsanyag-kibocsátásnak. Egy új anyagot talált fel a NASA, ami 1000-szer erősebb, mint bármelyik ötvözet. Saját lifttel járnak az agy nélküli robotok egy kísérleti épületben.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Titkok. Vendégek: Szirtes Edina, Zoltán Erika, Danics Dóra, Fodor Zsóka (előző heti adás ismétlése)

18:00 – Helyi hírek

18:10 – Irodalom az éterben: Kosztolányi Dezső - Esti Kornél

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Pinokkió

19:25 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

 20:00 – Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Reformátusés Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek