Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 10. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bódi Emese Judit - irodalomtörténész, egyetemi tanár 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Szabó Magda - Abigél

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója - Az eszmélet - hat részes cseh filmsorozat, 2019. A történet a 1980-as évek végén játszódik, az úgynevezett Bársonyos forradalom előestéjén, amikor a Csehszlovák Kommunista Párt viszonylag békés keretek között átadta a hatalmat a civil szervezeteknek, véget vetve ezzel Moszkva 40 éves dominanciájának. A sorozat egy egyszerű nő körül bonyolódik, aki kívülállóként belekeveredik a titkosszolgálatok és a civil szervezetek küzdelmébe. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Titkok. Vendégek: Szirtes Edina, Zoltán Erika, Danics Dóra, Fodor Zsóka

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk!#11 (Top 10, Nottingham bírája, Titkosügynök, Aranyásók, Szócsapdák, Skicc) - Péli Csaba ajánlója. "Homo ludens vagyok. Játszó ember, aki játék és humor nélkül képtelen volna élni." (Antal Imre - televíziós személyiség) Komolytalan témák az asztal mellett. Kinek hol vannak a határok, ha játszik? (Fogda szappant, Villamos dilemma, Robbanó cicák, Secret Hitler) Ráhangolódás, elmélyülés kontra felhőtlen szórakozás. Mitől lesz igazán jó egy partyjáték? Partyjátékok: Top 10, Nottingham bírája, Titkosügynök, Aranyásók, Szócsapdák, Skicc

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Kovács Kati volt az első! - beszélgetés Pál László újságíróval az Önindító magazinban. A Halasi Tükör jól ismert, sokak által kedvelt újságírójának hatalmas, egyedi plakát-, és posztergyűjteménye van. Ebből a dedikációkat sem nélkülöző kollekcióból nyílik most kiállítás a Közösségek Házában. A különleges tárlat egy ötven esztendős időutazásra invitálja a tétlen szemlélőt. Részletek, érdekességek, titkok a rádiós magazinban. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Fogászati segédeszközök gyártását segítik elő 3D-s nyomtatók. Robotvázak, amik nem kifejezetten egészségügyi céllal készültek. A menhelyi kutyák stresszhormon-szintjét vizsgálták kutatók. Kutatók elkészítették a dingó genetikai térképét. Az eddig ismert legnagyobb rengéseket mérték a Marson. Újfajta csillagrobbanást fedeztek fel csillagászok. Mesterséges izmokat használó, megtermett robotgiliszta segíthet feltárni a nehezen elérhető földalatti járatokat. Újraindult nagy hadronütköztető, melynek 2018-ban kezdődött karbantartásának célja, a berendezés továbbfejlesztése volt. Vezeték nélkül sugároztak 1,6 kW áramot két antenna között. Újabb leletek igazolják, egy ősi útvonal nyomát, Norvégia hegyein át. Okostükör vethet véget a ruharendelések okozta károsanyag-kibocsátásnak. Egy új anyagot talált fel a NASA, ami 1000-szer erősebb, mint bármelyik ötvözet. Saját lifttel járnak az agy nélküli robotok egy kísérleti épületben.

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Irodalom az éterben:Mikszáth Kálmán - A gyerekek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben:Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Babud és Társa

Babud és Társa

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.