Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 06. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Benkő András, Kobozművész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Tamási Áron - Vadrózsa ága

5:30 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Miért szerethető a fizika? - a Szilády kiváló fizika eredményeiről halljuk Nagy-Czirok Lászlóné mesterpedagógust és Fisher Fanni, Solti Tímea diákokat. 14 diák országos és megyei eredményeiről halljuk Nagy-Czirok Lászlónét, aki harmadik éve készíti fel a diákokat és lelkesíti őket. Mesél nekünk miért is szép a fizika, mely számtalan más tárgyhoz kapcsolódik. Fanni és Timi arról vallanak, hogyan szerették meg, és mi a kedvenc területük és versenyük fizikából. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Kolompár Mátyás és Mónika életútja, megtérése. A Sáros utcából hogyan került Mátyásék családja az Alsóöregszőlőkbe egy szép kis tanyába? Ami persze azért nem úgy nézett ki az elején, mint ma:) A börtönévek után hogyan váltott életet és lett bemerítkezett baptista hívő ember Mátyás? Hogyan talált igazi társra Mónikában? Hogyan döntöttek a becsületes élet mellett, és milyen hullámvölgyeket éltek át eközben? Sokszor gondot jelentett, mit eszik a család holnap.. De a Jóisten mindig megoldotta valahogy! Pedig a bűn csábított vissza, - meséli Mátyás - bizony nem volt könnyű ellenállni. De ha az Úr a karját nyújtja, azt el kell fogadni! És nem engedtem el azóta sem! Tartsanak velünk ebbe a csodás beszélgetésbe, közös bizonyságtételbe!  (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: LED lámpák rizshéjból. Sós ízű elektrosokk: elektromos evőpálcikákkal stimulálná az ízlelőbimbóinkat egy japán kutatócsapat. Hány méhfajra van szüksége egy rétnek? Ilyen hajó először szelte át az óceánt. Szélenergia-hasznosítás sárkányokkal. A biológiai kor és a kognitív képességek serdülőkori összefüggéseit mutatták ki. Megéri rendszeresen mozogni! Már 25 lenyűgöző repülést hajtott végre a NASA Mars-helikoptere. Az űrutazás új formája: a holoportáció. Már tesztelik a Volocopter teljes életnagyságú eVTOL-ját, ami a párizsi olimpián debütál majd. Fémekben fedezték fel a világ legkisebb földrengéseit az ELTE kutatói (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Zsellér Ágnes dalestje a Thorma János Múzeumban május 12-én. Egy év vírushelyzet miatti kimaradás után ismét itt a megszokott éves koncertje Zsellér Ágnes énekművésznek. Ági a professzionális éneklés mellett audiovizuális nyelvtanár és szemléletfejlesztő tréner, akinek csatornáján elérhetők azok a fejlesztő anyagok, melyeket oktat tanítványainak, ha épp nem koncertre készül. Május 12-én 18 órakor a nagyközönség élvezheti a könnyű és komoly zenei dalokat, melyek megszületése mindig egy csoda! Mi is a dal, miért is égi üzenet mindegyik, melynek megszületéséhez a sok gyakorlás mellett hit szükségeltetik. Hit, alázat és bizalom, hogy engedjünk az isteni üzenetnek utat, legyen az egy dal, vagy épp más alkotás. A koncerten közreműködnek még Rákai András és Juhászné Zelei Judit zongorán. Tartsanak velünk ebbe az izgalmas beszélgetésbe, és május 12-én a koncertre!

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Madarak és fák napja: élet és étel receptek Mongyi Mariannától, a Zöld-híd Egyesület vezetőjétől. Ahogy megszokhattuk Mariannától, a természet tisztelete és szeretet a központi témája mai Zöld-tál magazinunknak is. Csokorba szedte azokat az ötleteket és tanácsokat, melyek nyomán megismerjük és segítjük fáinkat, a bennük lakó élőlényeket és madarakat. Természetesen szóba került a túrázás, hisz a természetben lenni jó és hasznos, hisz mi is részei vagyunk, ha néha el is feledkezünk róla. S hogy milyen enni-innivalót érdemes a hátizsákban magunkkal vinni, erre is csodásan finom és egyszerű recepteket hallhatunk! A Zöld-híd Egyesület facebook oldalán pedig figyeljék, egy újabb izgalmas pályázatra nyílik lehetőség, éljenek vele. Feltétlen tartsanak velünk! (kép forrása: A Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Szilády Áron Utcai Óvoda Tücsök csoportjának alkotása Kiskunhalas lengyel testvérvárosa Újszandec (Nowy Sacz) által rendezett Rét című nemzetközi művészeti versenyen)

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

17:10 – Önindító: Kovács Kati volt az első! - beszélgetés Pál László újságíróval az Önindító magazinban. A Halasi Tükör jól ismert, sokak által kedvelt újságírójának hatalmas, egyedi plakát-, és posztergyűjteménye van. Ebből a dedikációkat sem nélkülöző kollekcióból nyílik most kiállítás a Közösségek Házában. A különleges tárlat egy ötven esztendős időutazásra invitálja a tétlen szemlélőt. Részletek, érdekességek, titkok a rádiós magazinban. Érdemes meghallgatni!

18:00 – Helyi hírek

18:10- Irodalom az éterben:Mikszáth Kálmán - A gyerekek

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:25 - Irodalom az éterben:Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Irodalom az éterben:Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek