Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 04. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Barna Béla 1.rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Tamási Áron - Vadrózsa ága

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:10 – Játssz velünk #10 (Sushi Go/Sushi Go Party, 7 Csoda, Amul, Draftosaurus, Between Two Cities, Carnival of Monsters: Szörnyparádé) - Péli Csaba ajánlója. "Hacsak lehet, játszik a gyermek. Mert végül a játék komolyodik munkává. Boldog ember, ki a munkájában megtalálja a valamikori játék hangulatát." (Sütő András - író) Komoly témák az asztalon. Szabad-e, kell-e ezekhez nyúlni? (Messina 1347 - pestis, Pandemic - globális vírusjárványok, Freedom: The Underground Railroad - amerikai rabszolgaság, háborús játékok) Mit tegyünk, ha valami hiányzik a dobozból? Szakkifejezések: draft és szettgyűjtés Draftot és szettgyűjtés használó játékok: Sushi Go/Sushi Go Party, 7 Csoda, Amul, Draftosaurus, Between Two Cities, Carnival of Monsters: Szörnyparádé (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: Halasi Final Four! - beszélgetés Nagy Gáborral a Kiskunhalasi UKSC technikai vezetőjével a Ziccerben. A halasi egylet, Gábor javaslatára megpályázta és meg is nyerte a megyei férfi-női kézilabda négyes finálé rendezési jogát. Az igazi sportcsemege május 14.-én és 15.-én lesz a Dékáni sportcsarnokban. A kézilabdás ünnep részleteiről, kulisszatitkairól beszél Gábor a Ziccerben. Meg kell hallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét: A természet, túrázás és gombák szakértője: Dr. Kovács Enikő Éva háziorvossal beszélgetünk. Méltán nevezem őt így, hisz, aki közel 1000 méter szintemelkedéssel járó oda-vissza túrát teljesít egy napon belül a Kelemen havasokban, az méltó erre a címre. Éva túrázás és a természet iránti elkötelezettsége és szeretete közel 25 éves múltra tekint vissza. Ma már fiával, barátaival túrázik rendszeresen, havonta háromszor is, ha teheti. Túravezetőként is működött jó néhány alkalommal, ahogyan a természetvédelemmel is sokat foglalkozik, aktív szerepet játszik egy-egy új gomba tenyészet, új növény terep felfedezésével, immár a mi vidékünkön. A gombákat megszerette és folyamatosan tanulmányozza őket, ma már felsőfokú gombaszakértő vizsgára készül.  Mik is a gombák? Állatok, vagy növények? Vagy egyik sem? És mik a kedvencei, vagy mind valamiért? Feltétlen tartsanak velünk mai beszélgetésünkbe, felfrissülnek tőle, mint egy könnyed tavaszi sétától! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Lelkifröccs:

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: Határtalanul; a Felvidéken. Mindig izgalmas élmény, amikor külföldön járva ismerős magyar szót hallunk. Különösen igaz ez akkor, ha a történelem furcsa és szomorú folyamatai miatt nem csak a szó a magyar, hanem lépten-nyomon magyar vonatkozású színhelyek, várak, városok, folyók stb. kerülnek szemünk elé. Sziládys diákoknak most ebben az élményben volt részük! Hogy mit láttak, és ezt hogyan élték meg, erről hallhatunk a következő beszélgetésben!

18:00 - Helyi hírek

18:10 – Irodalom az éterben: Erich Kästner: A ​két Lotti

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 – Irodalom az éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben:Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnakés Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom:Jókai Anna - Ne féljetek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.