Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 03. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Balázs András atya 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Tamási Áron - Vadrózsa ága

5:30 – Serkenj fel – Kovács Teodóra - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - A besúgó - nyolc részes magyar filmsorozat 2022. A besúgó 2022-ben bemutatott magyar fejlesztésű televíziós sorozat, melyet Szentgyörgyi Bálint, Mátyássy Áron és Miklauzic Bence rendezett. A főbb szerepekben Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Lengyel Benjámin és Varga Ádám látható. Az első epizódját 2022. április 1-én mutatta be az HBO Max. Az 1980-as évek első felében járunk, a története fikció ugyan, de a valóság ihlette: az egyetemista főhőst, Demeter Gerit (Váradi Gergely) megzsarolja az állambiztonság, hogy nem kaphat gyógyszert a beteg öccse, ha nem épül be az egyetem rendszerellenes diákcsoportjába, és jelent annak vezetőjéről, a karizmatikus Száva Zsoltról (Patkós Márton). (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk! #10 (Sushi Go/Sushi Go Party, 7 Csoda, Amul, Draftosaurus, Between Two Cities, Carnival of Monsters: Szörnyparádé) - Péli Csaba ajánlója. "Hacsak lehet, játszik a gyermek. Mert végül a játék komolyodik munkává. Boldog ember, ki a munkájában megtalálja a valamikori játék hangulatát." (Sütő András - író) Komoly témák az asztalon. Szabad-e, kell-e ezekhez nyúlni? (Messina 1347 - pestis, Pandemic - globális vírusjárványok, Freedom: The Underground Railroad - amerikai rabszolgaság, háborús játékok) Mit tegyünk, ha valami hiányzik a dobozból? Szakkifejezések: draft és szettgyűjtés Draftot és szettgyűjtés használó játékok: Sushi Go/Sushi Go Party, 7 Csoda, Amul, Draftosaurus, Between Two Cities, Carnival of Monsters: Szörnyparádé

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Zsigerből óvónő! - beszélgetés Lengyel Erika óvodapedagógussal az Önindító magazinban. Erika kiérdemelte a Kiskunhalas Város Közoktatásáért díjat, amely számára óriási meglepetést és megtiszteltetést jelent. Mi van, volt, lesz a háttérben? Többek között erről is szól a beszélgetés! Ugye, meghallgatják?(ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: LED lámpák rizshéjból. Sós ízű elektrosokk: elektromos evőpálcikákkal stimulálná az ízlelőbimbóinkat egy japán kutatócsapat. Hány méhfajra van szüksége egy rétnek? Ilyen hajó először szelte át az óceánt. Szélenergia-hasznosítás sárkányokkal. A biológiai kor és a kognitív képességek serdülőkori összefüggéseit mutatták ki. Megéri rendszeresen mozogni! Már 25 lenyűgöző repülést hajtott végre a NASA Mars-helikoptere. Az űrutazás új formája: a holoportáció. Már tesztelik a Volocopter teljes életnagyságú eVTOL-ját, ami a párizsi olimpián debütál majd. Fémekben fedezték fel a világ legkisebb földrengéseit az ELTE kutatói

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Irodalom az éterben: Pásztor Árpád: A Muzi – A múzeumkerti fiúk

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az Éterben: Jókai Mór: Rákóczi fia

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben:Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Kovács Teodóra - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Babud és Társa

Babud és Társa

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Belvárosi patika

Belvárosi patika