Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 01. 14. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: dr. Asbóth Mária jogász

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Párkapcsolati aranyszabályok 3. rész - Kohout Zoltán a vendégünk. Lepjél meg! - szoktuk mondani viccesen, és joggal: a meglepetés, a váratlan élmény, a frissítő energiák,a rutinból való kilépés, a közös élmények a személyes kapcsolatainkat is új energiákkal erősítik, gazdagítják. Ilyen közös élmény lehet a sport, a testmozgás is, ami fizikai szinten is megjeleníti mindezt. Ki az úr a háznál?! Aki mindig mások véleménye után megy, és sosem áll ki önmagáért, nem lesz képes harmóniát teremteni önmagában és sugározni önmaga körül. A kapcsolataink egy titka, hogy egyensúlyba hozzuk a döntéseinket, az életünket meghatározó külső és benső impulzusokat.(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Igyekszem lekötni a kreatív energiáimat!  - beszélgetés Flaisz Jánossal, aki számtalan halasi színházi előadásban volt szereplő, főszereplő, rendező. Most élete nagy részét a fővárosban tölti, de ott sem szakadt a színházi közegtől. Szakújságíró a Deszkavíziónál és ügyelő a Radnóti Színházban. Gondolatait, látásmódját, ötleteit, terveit osztja meg velünk a Jóllét magazinban. Hiába: színház az egész világ... (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Útnak indult a James Webb űrteleszkóp. 300 millió kilométerre lévő aszteroida darabjait vizsgálták tudósok. Mágneses mezővel rendelkező exobolygót találtak kutatók. Amerikai repülőgépmérnökök egy olyan holdjáró koncepcióját tesztelik, amely a Hold felszínén létrejövő elektromos töltést kihasználva lebeg. A napelemek hűtésével fokozható azok teljesítménye. Tesztelték Sindyt, a magyar kísérleti robotrepülőt. Egy kísérleti projekt részeként az egyik japán egyetemen elkészült az első ízlelhető kijelző. Nem kell rettegni a finomított cukortól, egy új kutatás szerint. Ismerik a szerszám értékének fogalmát a varjak. A kutyák tudják, mi az ok-okozat. Hatékonyabb a tanulás, ha felgyorsítják a felvett előadást. Megerősítették a kutatók: működik Salvador Dalí különleges alvástechnikája. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Rendőrségi beszámolót hallhatnak Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonytól. Mai adásunkban Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal beszélgetünk. Témáink sajnos "örökzöldek": közlekedés, internetes csalások, áldozattá válás. Arra kérem kedves hallgatóinkat, ne csak hallgassanak minket, de fogadják is meg tanácsainkat! Szép napot, jó rádióhallgatást kívánunk!

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál:

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Önindító: Előrehozott érettségikről, újévi életformaváltásról halljuk Kubas Pannát és Vadkerti Roland sziládys 11.-es diákokat. Sok diák tesz 11. évfolyamosként már előrehozott érettségit nyelvekből és informatikából. Néhányan már 10.-ként is. Panna és Roli épp informatikából készülnek idén erre. Mit is jelent, milyen előnyöket jelent és mivel is jár mindez, erről mesélnek. Különlegessége a beszélgetésnek, hogy Roli az új évben komoly életforma váltást mellett döntött, ami különösen az étkezését érinti. Kihagyja a cukros ételeket, italokat és a feldolgozott élelmiszereket! Hogy miért döntött így, és hogyan érzi magát a bőrében két hét után erről is hallhatunk tőle. Tartsatok velünk mai adásunkba!

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Majoros Nóra: A sivatagi hajós

19:25 - Irodalom az éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel:Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat