Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 01. 13. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Megyesi Ferenc atya, Öskü plébánosa, érseki szertartó

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A január 14-15-i - XIV. Szilády Kupáról mesél Igás Andor testnevelő és Kubas Panna diák. A tavalyi évben elmaradt sok városi sportfesztivál, így a Szilády Kupa is. Különösen nagy öröm tehát, hogy 2022 első városi sport fesztiváljaként sor kerülhet a Szilády Kupa teremlabdarúgó versenyre. A részletekről a szervezők közül Igás Andor tanár úrral és a diákok részéről Kubas Panna 11.-es diákkal beszélgetünk. Idén két napos lesz a Kupa, mivel a külföldi csapatok nem tudnak jönni, azaz nyolc csapat küzd majd a pályán két napon keresztül - tudtuk meg. A helyi középiskolák diákjai közül a 14-18 éves fiatalemberek mérik össze tudásukat a pályán, a szurkoló közösségek pedig a lelátón. A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható és a maszk használat előírt biztonsági okból. A részletekért tartsanak velünk! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Babusgató:„Énidő”. Mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut magunkra. Munka, család? Barátok. Előfordul, hogy fáradtnak, kedvetlennek érezzük magunkat, hangulatunk változó. Na és persze ezen egy kiadós alvás sem tud segíteni. Gondoljunk csak arra, hogy hányszor mondjuk, hogy „Erre nekem nincs időm”. Pedig az „Énidő” a szakemberek szerint szükséges a harmonikus élethez. Az énidő lényege, hogy ilyenkor nem másokért vagyunk, hanem saját magunkra figyelünk. Hogy mi is lehet ”énidő”? Erről beszélgetünk a mai műsorban Gyulai Ildikó szakpszichológussal. (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 - Halasi Kaleidoszkóp: Párkapcsolati aranyszabályok 3. rész - Kohout Zoltán a vendégünk. Lepjél meg! - szoktuk mondani viccesen, és joggal: a meglepetés, a váratlan élmény, a frissítő energiák, a rutinból való kilépés, a közös élmények a személyes kapcsolatainkat is új energiákkal erősítik, gazdagítják. Ilyen közös élmény lehet a sport, a testmozgás is, ami fizikai szinten is megjeleníti mindezt. Ki az úr a háznál?! Aki mindig mások véleménye után megy, és sosem áll ki önmagáért, nem lesz képes harmóniát teremteni önmagában és sugározni önmaga körül. A kapcsolataink egy titka, hogy egyensúlyba hozzuk a döntéseinket, az életünket meghatározó külső és benső impulzusokat.

14:00 – Helyi hírek

14:10 - 153-Lélekmód: Baloghné Domokos Ilona életútja - Eldöntöttem, hogy önmagam leszek! A József Attila irodalmi körhöz nemrég csatlakozott Ilona életútja rendkívül izgalmas. Az élet sokszor kényszerítette nehéz helyzetbe. Többször került munkanélküli helyzetbe önhibáján kívül, betegség, válás nehezítették az életét. De bihari édesapjától tanult szívóssággal nem adta fel, de volt olyan is, hogy a másnapi fűtés és étel is gondot jelentett. Szívóssága és kitartása azért nagyon sok erőt emésztett fel, nagyon nehéz volt. Hihetetlen, de ötven évesen találta meg az Istenhez vezető utat egy egyszerű biztatásra. Azóta rendszeresen hálát ad mindenért és a nehézségek idején kitárja a szívét az Isten felé. Közel erre időszakra esik az a döntése is, melyben eldöntötte, hogy nem akar folyton másoknak megfelelni és úgy szeretne élni, ami az ő saját útja. Elfogadta önmagát. Utóbbi időben sokat ír, emlékeket, tapasztalatokat, főként miután rátalált a József Attila Irodalmi kör szerető szívű közösségére. Feltétlen tartsanak velünk ebbe a tanulságos és szívet emelő életútba!

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10 – Jóllét: Igyekszem lekötni a kreatív energiáimat!  - beszélgetés Flaisz Jánossal, aki számtalan halasi színházi előadásban volt szereplő, főszereplő, rendező. Most élete nagy részét a fővárosban tölti, de ott sem szakadt a színházi közegtől. Szakújságíró a Deszkavíziónál és ügyelő a Radnóti Színházban. Gondolatait, látásmódját, ötleteit, terveit osztja meg velünk a Jóllét magazinban. Hiába: színház az egész világ...

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Stiglicz Milán: Örögdinnye

19:25 – Irodalom az éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai