Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 01. 11. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kruchió László kertészmérnök, dekoratőr

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója. Megbocsáthatatlan (német-amerikai-angol filmdráma, 112 perc, 2021) Nora Fingschiedt filmje, a Megbocsáthatatlan már a nyitányában szabadon engedi központi karakterét, Ruth-t (Sandra Bullock), aki két évtized elzárás után ismerkedik a külvilággal. Az ötvenes éveiben járó nőt annak idején egy seriff meggyilkolása miatt ítélték el: a hatóságok egy kilakoltatást akartak végrehajtani, mikor az incidens történt. Mindennek szemtanúja volt Ruth egészen kicsi húga, akit annyira traumatizált az eset, hogy törlődtek emlékei nővéréről – azóta pedig adoptált családjával él boldogságban. (Filmtekercs.hu - Szécsényi Dániel kritikája) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Szövetségek. Vendégek: Dévai Nagy Kamilla - Fáy Ági "Magie"

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Fábián Balázs végzős sziládyssal beszélgetünk - programozni izgalmas! Balázs az iskola kiváló eredményű diákja, és azon kevesek egyike, akinek a tantárgyakon túl van ideje kedvenc területével, a programozással foglalkozni behatóan! Emelt szintű informatika érettségizni fog és Szegedre készül programtervező szakra. Már 6.-os kisdiákként érdekelte a kódolás, és youtube videók alapján C ++ nyelven írt át programokat. Ez az érdeklődése kisebb kihagyásokkal mára megerősödött, és kedvtelésből készít komolyabb projekteket, kalandozik a fejlesztői cikkek és megoldások világában. A mai beszélgetésből kiderül, milyen megalapozott ismeretekkel és készségekkel vág neki ennek a pályának, és sok fejlesztő dicséretére válhatna az a strukturált és megjegyzésekkel ellátott programozási mód, amellyel dolgozik. Érdekli a kiberbiztonság és a webfejlesztés, mind megannyi dinamikusan fejlődő ága a programozásnak. Feltétlen tartsatok velünk a mai beszélgetésbe! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Tudomány mai állása: Útnak indult a James Webb űrteleszkóp. 300 millió kilométerre lévő aszteroida darabjait vizsgálták tudósok. Mágneses mezővel rendelkező exobolygót találtak kutatók. Amerikai repülőgépmérnökök egy olyan holdjáró koncepcióját tesztelik, amely a Hold felszínén létrejövő elektromos töltést kihasználva lebeg. A napelemek hűtésével fokozható azok teljesítménye. Tesztelték Sindyt, a magyar kísérleti robotrepülőt. Egy kísérleti projekt részeként az egyik japán egyetemen elkészült az első ízlelhető kijelző. Nem kell rettegni a finomított cukortól, egy új kutatás szerint. Ismerik a szerszám értékének fogalmát a varjak. A kutyák tudják, mi az ok-okozat. Hatékonyabb a tanulás, ha felgyorsítják a felvett előadást. Megerősítették a kutatók: működik Salvador Dalí különleges alvástechnikája.

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Kányádi Sándor: Kunkori mese; Egérke meséje; Éhes mese

19:25 - Irodalom az Éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Aréna

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat