Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 01. 11. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kruchió László kertészmérnök, dekoratőr

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója. Megbocsáthatatlan (német-amerikai-angol filmdráma, 112 perc, 2021) Nora Fingschiedt filmje, a Megbocsáthatatlan már a nyitányában szabadon engedi központi karakterét, Ruth-t (Sandra Bullock), aki két évtized elzárás után ismerkedik a külvilággal. Az ötvenes éveiben járó nőt annak idején egy seriff meggyilkolása miatt ítélték el: a hatóságok egy kilakoltatást akartak végrehajtani, mikor az incidens történt. Mindennek szemtanúja volt Ruth egészen kicsi húga, akit annyira traumatizált az eset, hogy törlődtek emlékei nővéréről – azóta pedig adoptált családjával él boldogságban. (Filmtekercs.hu - Szécsényi Dániel kritikája) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Szövetségek. Vendégek: Dévai Nagy Kamilla - Fáy Ági "Magie"

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Fábián Balázs végzős sziládyssal beszélgetünk - programozni izgalmas! Balázs az iskola kiváló eredményű diákja, és azon kevesek egyike, akinek a tantárgyakon túl van ideje kedvenc területével, a programozással foglalkozni behatóan! Emelt szintű informatika érettségizni fog és Szegedre készül programtervező szakra. Már 6.-os kisdiákként érdekelte a kódolás, és youtube videók alapján C ++ nyelven írt át programokat. Ez az érdeklődése kisebb kihagyásokkal mára megerősödött, és kedvtelésből készít komolyabb projekteket, kalandozik a fejlesztői cikkek és megoldások világában. A mai beszélgetésből kiderül, milyen megalapozott ismeretekkel és készségekkel vág neki ennek a pályának, és sok fejlesztő dicséretére válhatna az a strukturált és megjegyzésekkel ellátott programozási mód, amellyel dolgozik. Érdekli a kiberbiztonság és a webfejlesztés, mind megannyi dinamikusan fejlődő ága a programozásnak. Feltétlen tartsatok velünk a mai beszélgetésbe! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Tudomány mai állása: Útnak indult a James Webb űrteleszkóp. 300 millió kilométerre lévő aszteroida darabjait vizsgálták tudósok. Mágneses mezővel rendelkező exobolygót találtak kutatók. Amerikai repülőgépmérnökök egy olyan holdjáró koncepcióját tesztelik, amely a Hold felszínén létrejövő elektromos töltést kihasználva lebeg. A napelemek hűtésével fokozható azok teljesítménye. Tesztelték Sindyt, a magyar kísérleti robotrepülőt. Egy kísérleti projekt részeként az egyik japán egyetemen elkészült az első ízlelhető kijelző. Nem kell rettegni a finomított cukortól, egy új kutatás szerint. Ismerik a szerszám értékének fogalmát a varjak. A kutyák tudják, mi az ok-okozat. Hatékonyabb a tanulás, ha felgyorsítják a felvett előadást. Megerősítették a kutatók: működik Salvador Dalí különleges alvástechnikája.

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Kányádi Sándor: Kunkori mese; Egérke meséje; Éhes mese

19:25 - Irodalom az Éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Aréna

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Partnereink

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Babud és Társa

Babud és Társa