Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 01. 10. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Katona Tibor egyházzenész, a győri Palesztrina Kórus karnagya

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító: Fábián Balázs végzős sziládyssal beszélgetünk - programozni izgalmas! Balázs az iskola kiváló eredményű diákja, és azon kevesek egyike, akinek a tantárgyakon túl van ideje kedvenc területével, a programozással foglalkozni behatóan! Emelt szintű informatika érettségizni fog és Szegedre készül programtervező szakra. Már 6.-os kisdiákként érdekelte a kódolás, és youtube videók alapján C ++ nyelven írt át programokat. Ez az érdeklődése kisebb kihagyásokkal mára megerősödött, és kedvtelésből készít komolyabb projekteket, kalandozik a fejlesztői cikkek és megoldások világában. A mai beszélgetésből kiderül, milyen megalapozott ismeretekkel és készségekkel vág neki ennek a pályának, és sok fejlesztő dicséretére válhatna az a strukturált és megjegyzésekkel ellátott programozási mód, amellyel dolgozik. Érdekli a kiberbiztonság és a webfejlesztés, mind megannyi dinamikusan fejlődő ága a programozásnak. Feltétlen tartsatok velünk a mai beszélgetésbe! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Ha labda, akkor kézi! - évindító beszélgetés a Ziccer című sportmagazinban a Halas Rádióban. Hogy kivel? Nagy Gábor edzővel, technikai vezetővel és Virág Tamás játékossal a Kiskunhalasi UKSC-ből. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: 153-Lélekmód: Madáretetés felsőfokon - Csanádi Lajos tanácsai

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Megbocsáthatatlan (német-amerikai-angol filmdráma, 112 perc, 2021) Nora Fingschiedt filmje, a Megbocsáthatatlan már a nyitányában szabadon engedi központi karakterét, Ruth-t (Sandra Bullock), aki két évtized elzárás után ismerkedik a külvilággal. Az ötvenes éveiben járó nőt annak idején egy seriff meggyilkolása miatt ítélték el: a hatóságok egy kilakoltatást akartak végrehajtani, mikor az incidens történt. Mindennek szemtanúja volt Ruth egészen kicsi húga, akit annyira traumatizált az eset, hogy törlődtek emlékei nővéréről – azóta pedig adoptált családjával él boldogságban. (Filmtekercs.hu - Szécsényi Dániel kritikája)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Vulkanikus kőzetek felett gurult át az egyik Marsjáró robot. Különösen nagy mennyiségű vízkészletet találtak a Marson. Hibernált állapotba kerülnek bizonyos állatfajok a hideg és a táplálékhiány miatt. Eljutott a Nap koronájához a NASA űrszondája és belemerült abba. Tavakat fedeztek fel a légkörben. Nem csak az autópályán, vagy a nagyváros forgatagában hasznos a GPS (globális helymeghatározó rendszer). Egy új metaanyag képes megduplázni a Wi-Fi jelerősségét. Új ezerlábú fajt fedeztek fel kutatók Ausztráliában. 14 új cickányfajt fedeztek fel egy indonéziai szigeten. Oázissá próbálja alakítani a sivatagot egy magvakat ültető robot. Olyan okos ruházati cikkeket hoztak létre tudósok, amelyek érzékelik, ha a viselőjüknek melege van, és apró szellőzőnyílásokat nyitnak meg, hogy segítsenek a lehűlésben. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Testvérek. Vendégek: Dévai Nagy Kamilla - Fáy Ági "Magie"(ismétlés)

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Pósa Lajos: Madaras versek

19:25 - Irodalom az Éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

 20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Partnereink

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Babud és Társa

Babud és Társa