Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 01. 10. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Katona Tibor egyházzenész, a győri Palesztrina Kórus karnagya

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító: Fábián Balázs végzős sziládyssal beszélgetünk - programozni izgalmas! Balázs az iskola kiváló eredményű diákja, és azon kevesek egyike, akinek a tantárgyakon túl van ideje kedvenc területével, a programozással foglalkozni behatóan! Emelt szintű informatika érettségizni fog és Szegedre készül programtervező szakra. Már 6.-os kisdiákként érdekelte a kódolás, és youtube videók alapján C ++ nyelven írt át programokat. Ez az érdeklődése kisebb kihagyásokkal mára megerősödött, és kedvtelésből készít komolyabb projekteket, kalandozik a fejlesztői cikkek és megoldások világában. A mai beszélgetésből kiderül, milyen megalapozott ismeretekkel és készségekkel vág neki ennek a pályának, és sok fejlesztő dicséretére válhatna az a strukturált és megjegyzésekkel ellátott programozási mód, amellyel dolgozik. Érdekli a kiberbiztonság és a webfejlesztés, mind megannyi dinamikusan fejlődő ága a programozásnak. Feltétlen tartsatok velünk a mai beszélgetésbe! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Ha labda, akkor kézi! - évindító beszélgetés a Ziccer című sportmagazinban a Halas Rádióban. Hogy kivel? Nagy Gábor edzővel, technikai vezetővel és Virág Tamás játékossal a Kiskunhalasi UKSC-ből. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: 153-Lélekmód: Madáretetés felsőfokon - Csanádi Lajos tanácsai

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Megbocsáthatatlan (német-amerikai-angol filmdráma, 112 perc, 2021) Nora Fingschiedt filmje, a Megbocsáthatatlan már a nyitányában szabadon engedi központi karakterét, Ruth-t (Sandra Bullock), aki két évtized elzárás után ismerkedik a külvilággal. Az ötvenes éveiben járó nőt annak idején egy seriff meggyilkolása miatt ítélték el: a hatóságok egy kilakoltatást akartak végrehajtani, mikor az incidens történt. Mindennek szemtanúja volt Ruth egészen kicsi húga, akit annyira traumatizált az eset, hogy törlődtek emlékei nővéréről – azóta pedig adoptált családjával él boldogságban. (Filmtekercs.hu - Szécsényi Dániel kritikája)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Vulkanikus kőzetek felett gurult át az egyik Marsjáró robot. Különösen nagy mennyiségű vízkészletet találtak a Marson. Hibernált állapotba kerülnek bizonyos állatfajok a hideg és a táplálékhiány miatt. Eljutott a Nap koronájához a NASA űrszondája és belemerült abba. Tavakat fedeztek fel a légkörben. Nem csak az autópályán, vagy a nagyváros forgatagában hasznos a GPS (globális helymeghatározó rendszer). Egy új metaanyag képes megduplázni a Wi-Fi jelerősségét. Új ezerlábú fajt fedeztek fel kutatók Ausztráliában. 14 új cickányfajt fedeztek fel egy indonéziai szigeten. Oázissá próbálja alakítani a sivatagot egy magvakat ültető robot. Olyan okos ruházati cikkeket hoztak létre tudósok, amelyek érzékelik, ha a viselőjüknek melege van, és apró szellőzőnyílásokat nyitnak meg, hogy segítsenek a lehűlésben. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Testvérek. Vendégek: Dévai Nagy Kamilla - Fáy Ági "Magie"(ismétlés)

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Pósa Lajos: Madaras versek

19:25 - Irodalom az Éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

 20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat