Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 11. 26. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szőke Noémi református lelkész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A NAV ügyfélkapcsolati referense Bognár Attiláné a rendkívüli adó-visszatérítésről tájékoztat. A vírushelyzetre való tekintettel az állam egyszeri adó-visszatérítést ad azoknak a gyermekes családoknak, akiknek 2020-ban 18 év alatti gyermeke van, vagy legalább 3 hónapos magzatot hord az édesanya a szíve alatt. Apának és anyának is jár, ha mindketten nevelik a gyermeket. Ez nagyszerű dolog, ám igen sok tévedés van a visszatérítés feltételeit illetően. Például a maximum 809 ezer forint akkor jár, ha van legalább ennyi adója valakinek. Mikor, kinek és hogyan lehet ezt az adó-visszatérítést igényelni? Tartsanak velünk Bognár Attiláné Ágnes NAV ügyfélkapcsolati referens tájékoztatójába! Ha még vannak kérdéseik, forduljanak bátran a halasi NAV kollégáihoz ügyfélnyitvatartási időben! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Nem tudok a fenekemen ülni! - beszélgetés Pasztendorf Gabriellával, a Fazekas Mihály Általános Iskola innovatív tanítónőjével a sakk és logika kapcsolatáról, a Sakkjátszótér és Sakkpalota programról, a módszer hatékony alkalmazásáról a Jóllét magazinban. Sakk és matt!? Kérdések és válaszok közérthetően mindenkinek! (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Egy új tanulmány szerint a műanyag, hidrotermikus cseppfolyósítás révén olajjá alakítható. Egy japán feltaláló létrehozott egy „asztali" berendezést, amellyel olajjá lehet alakítani a műanyag zacskókat. Jól működik a földradarral felszerelt önvezető autó. Bemutatták a kilencven fokban forduló kereket, ami jelentősen megkönnyítheti a parkolást. A jövőben, vezetékek helyett egy mutatós üvegasztal töltheti elektromos árammal a készülékeinket. Mélytengeri vízzel hűtenek egy kórházat Francia Polinézián. Lezajlott az első gyorsulási verseny, amit repülő versenyautókkal rendeztek. Korábban nem észlelt szerves vegyületeket talált a Marson a NASA robotja. Mesterséges intelligenciával tervezik javítani a robotok kézmozgását. Találtak egy agyi receptort a tudósok, ez segíti az embert a növekedésben. Egyedülálló Tisza-hidat tervezett a Széchenyi István Egyetem oktatója. Tízezerszeres írássűrűséget ígér az úgynevezett 5D üveglemez. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Babusgató: Miért sír a baba? - Lászlóné Piszmán Ildikóval beszélgetünk. Ha babasírást hallunk, reflexszerűen összerándulunk, vajon miért sír, mi lehet a baja? A babák beszélni még nem tudnak, de a maguk módján kommunikálnak. Minden igényüket, problémájukat képesek kifejezni a sírás eszközével. A babasírásról, típusairól, okairól beszélgetek a műsorban Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Farkas Barbara, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti igazgatási szakos hallgatója mesél nektek élményeiről!

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: G.Joó Katalin: A titkos recept

19:25 - Irodalom az éterben:J.K. Rowling: Harry Potter és a félvér herceg

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Kudarcra ítéltség séma 4. 2.rész

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán - Különös Házasság