Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 11. 22. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Viola Albert, Vida-Szabó Emese és Elekes Éva - Gödi gitáros zenekar

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Halasi kaleidoszkóp: Oltási hiedelmek, oltáskampány: Dr Kósa Éva főorvossal beszélgetünk. A Kiskunhalasi Semmelweis kórház oltópont vezetőjét halljuk ismét, a nov. 22-28-ig tartó kampány részleteivel. Bár nem kötelező, de sok előnnyel jár, ha valaki regisztrál erre a hétre is, amire van lehetősége a halasi oltóponton. Megtudjuk milyen iratokat hozzon magával a jelentkező. Természetesen hallunk az oltás életmentő előnyeiről, oltási tévhitekről, és oltási összeesküvés elméletekről szakemberünktől, aki maga is teljes családjával oltakozott, mutatva így is, hogy nem veszélyes, hanem épp életmentő a 4. hullámban is a vakcina! Akinek még csak az első dózis oltása van, vagy az utolsó oltástól 5-6 hónap eltelt, itt az idő, nincs mire várni, vegye fel a következő dózist, védve magát és a közösséget! Hisz az orvosi kamara is erre kér mindenkit, hogy elkerüljük egészségügyi rendszerünk túlterhelését, ami akár életeteket menthet! Szakemberünk ajánlja a következő nemzetközi oldalt, ahol lakosságarányos grafikonokon követhetjük akár a fertőzés, akár oltottsági adatok, vagy halálozási adatok alakulását: ourworldindata.org Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Sikerült az utolsó percben győztes gólt rúgnom! - beszélgetés Kern Martinnal a Puskás Akadémia, a bajnoki tabella élén álló U17-es csapatának középpályásával, az U16-os magyar válogatott csapatkapitányával  a Halas Rádióban. Ezt a Ziccert nem szabad kihagyni! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: Babusgató: A konfliktus helyzetek kezelésére lehetséges alkalmazási módokat ajánl a szakember, Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Ablonczy Balázs Trianon-legendák - 2. kiadás (Jaffa kiadó 2015.) Vajon milyen szerepet játszott Georges Clemenceau francia miniszterelnök magyar menye a trianoni döntésben? Tényleg szabadkőműves összeesküvés állt Magyarország felosztása mögött? Valóban hajózható folyónak állítottak be az utódállamok néhány patakot, csakhogy nagyobb területhez jussanak? Tudatlanok lettek volna az antant döntéshozói? És egyáltalán: hol írták alá a trianoni békeszerződést: a Kis- vagy a Nagy-Trianon-palotában? Esetleg másutt? Lejár a békeszerződés? Van titkos záradéka? ABLONCZY BALÁZS könyve ezekre és más kérdésekre keresi a választ, hogy megérthessük a kilencvenöt éve aláírt békeszerződés körülményeit és hatását. Trianon a XX. századi magyar történelem egyik legtragikusabb és legtraumatikusabb eseménye, amely mély nyomokat hagyott a magyar történeti emlékezetben, de a politika sem tudott szabadulni tőle. Az öt év után új kiadásban megjelenő kötet jó kiindulópont lehet mindazoknak, akik az eseménytörténeten túl kíváncsiak a mélyebb összefüggésekre, és értelmezni kívánják a mai közéletben és publicisztikában is rendszeresen felbukkanó hiedelmeket, spekulációkat, legendákat. (Jaffa könyvkiadó rezüméje)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: November elején kerül ismét nap- és földközelbe az egyik űrszonda által tanulmányozott üstökös, mely röviden a 67P nevet viseli. Felfedezték az első olyan bolygót, amely 3 csillag körül kering. Több mint ezeréves, igen jó állapotban fennmaradt maja kenura bukkantak a régészek Mexikó déli részén. Egyedülálló luxuscikkek rejtőztek egy a középkori sírban, melyet régészek tártak fel, Németország nyugat-bajorországi régiójában. Ritka, fajtiszta vadmacskakölyköt mentettek Magyarországon. Az állatok, köztük védett fajok, például Grévy-zebrák, kardszarvú antilopok és szomáliai vadszamarak ürülékét használja trópusi háza fűtésére egy brit állatkert. Már lehetséges a mesterséges látás, egy agyi implantátum segítségével. Egyre közelebb a fúziós erőmű indítása. Bebizonyosodott, hogy a vikingek érkeztek először Amerikába. Az anyag ötödik halmazállapotát hozták létre a nemzetközi űrállomáson. Csillapítható a krónikus fájdalom, ultravékony elektródákkal, mellékhatások nélkül. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Enyém, tiéd, kié? Vendégek: Takáts Tamás - Marcellina - Krisz Rudolf - Heinz Gábor Biga(ismétlés)

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat:

19:25 - Irodalom az Éterben:

 20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra – Reformátusés Lélekműhely: Kudarcra ítéltség séma 3. 1.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: