Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 11. 20. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füves ember 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Zöld-tál: Garasné Szalma Bellával beszélgetünk az örök témáról: Fogyás egészségesen. Bella közel egy éve úgy döntött, hogy nincs mire várni, annyi egészségügyi és mozgási nehézséget okozott neki az túlsúly, amit vitt. Keresgélt, majd talált egy olyan módszert amit vállalni tudott és méregtelenítési technikát.  Már 3 hét múlva érezte a jótékony hatást, és néhány hónap alatt örömteli szívvel búcsút mondott több mint 20 kilónak. Milyen étkezési elveket követett? Ha összefoglalnám: gluténmentes, tejmentes, fehér cukor mentes, természetes húsokkal és zsírokkal viszont teljes étrendet követett, napi 3 liter folyadékbevitel mellett. Mindent elhagyott, ami erjedést okozhat, illetve minimális kenyeret evett, azt viszont pirítva. Édesítőszerként cukor helyett természetes édesítőket használt, neki a stevia és xillit vált be. De hogy is indult mindez, hogyan méregtelenített és mennyire tartotta meg étrendjében ezt az irányt a nagy fogyás után? Megtudják, ha velünk tartanak! Egészség, csinos alak és könnyű mozgás, ki ne szeretné?(ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Sikerült az utolsó percben győztes gólt rúgnom! - beszélgetés Kern Martinnal a Puskás Akadémia, a bajnoki tabella élén álló U17-es csapatának középpályásával, az U16-os magyar válogatott csapatkapitányával  a Halas Rádióban. Ezt a Ziccert nem szabad kihagyni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: Európa állapota; 2021. Teljesen megtelt a Szilády Áron Gimnázium díszterme abból az alkalomból, hogy Hölvényi György EP-képviselő a címben jelölt témáról tartott előadást. Mindvégig izgalmas, érdekfeszítő, sok új információval bíró beszéde végén lehetőség volt arra is, hogy a vendégek kérdezzenek. Diákjaink közül többen is éltek ezzel a lehetőséggel! Ha Önöket is érdekli az EU állapota, jó szívvel ajánlom mostani beszélgetésünket! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: Kovács Tiborné Erzsike református nőszövetségi titkár életútja. Erzsike a helyi református gyülekezet oszlopos tagja, aki nemrégiben kapta meg szolgálata iránti elismerésként a Zsindelyné Tüdős Klára díjat. Közel 26 éven át vezette a nőszövetség könyvelését. Életútja nehézségekkel teli volt, és a ezek ellenére, talán pont ezért hittel, kitartással és örömökkel teljes. A háborúba elmaradt édesapa hiányát a családban anyukája igyekezett munkával, reggeli zsoltár és dicséret énekléssel ellensúlyozni. Erzsike pályaválasztásában is volt egy merész kanyar, mely abban az időben nagy bátorságot igényelt, de az anya ezt is megértéssel fogadta. Hogyan is alakult pályaválasztása, családi élete? Illetve hogyan kezdte meg az újrainduló református gimnázium könyvelését, majd a nőszövetségét könyvelését Bödecs Pál, illetve Váczi Klárika kérésére? Hogyan éli nyugdíjas napjait ma is az arcáról sugárzó örömmel teljesen Erzsike? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile: (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: 5 éve hunyt el a híres énekes. Leonard Cohen Québecben született 1934. szeptember 21-én. 31 évesen, elismert íróként költözött New Yorkba, ahol 1966-tól kezdve a zenével is elkezdett foglalkozni. Dalszövegei (melyek az ő esetében valóban irodalmi értékkel bíró versek voltak) miatt a kritikusok az idén irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Bob Dylanhez hasonlították. Rengeteg zenészt megihletett, sok szerzeményét dolgozták fel mások, és bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be. Elnyerte Kanada Érdemrendjét is, ami az országban adható legmagasabb kitüntetés. Melankolikus dalaiból csak nagyon kevés lett sláger, legismertebb, 1984-ben megjelent dalát, a Hallelujah-t viszont mára több százan dolgozták már fel.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: G.Joó Katalin: Mesék a gyerekszobából 8-9 Árulás; Samu segít

19:25 – Irodalom az Éterben:

20:00 – Helyi hírek

20:10 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Kudarcra ítéltség séma 2. 2.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Éjszakai virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán - Különös Házasság