Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 11. 19. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füves ember 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Nyílt napi információk Varga Judit igazgatónőtől, a Szilády Ginmázium vezetőjétől. November 22 és 23-án online nyílt napi tájékoztatót tartunk, - mondja - mely minden sziládys felületen, youtube csatornán elérhető lesz. November 27-én személyesen az imaházban, illetve a honlapon virtuális anyagok lesznek közzétéve a tantárgyakról, tagozatokról, induló új osztályokról, osztályfőnökökről. Mai beszélgetésükből megtudják miért kedvelt és hatékony a dupla tanórás rendszer, miért jó ha 9.-ben egy nyelvre fókuszálnak, de arra kiemelten a tanulók.  Mesél az induló osztályfőnökökről, az iskola sikereiről, a 4,6-es teljes iskola tanulmányi átlageredményről is. Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Három bajusz gazdát keres! - beszélgetés Erhardt Györgyi igazgatónővel és Tóthné Felföldi Zsuzsanna gyermek-könyvtárossal a városi téka aktualitásairól, programjairól, a közeli ünnepvárás rendezvényeiről és természetesen jó néhány tartalmas olvasnivaló is szóba kerül a Jóllét magazinban. Érdemes beleolvasni! (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: November elején kerül ismét nap- és földközelbe az egyik űrszonda által tanulmányozott üstökös, mely röviden a 67P nevet viseli. Felfedezték az első olyan bolygót, amely 3 csillag körül kering. Több mint ezeréves, igen jó állapotban fennmaradt maja kenura bukkantak a régészek Mexikó déli részén. Egyedülálló luxuscikkek rejtőztek egy a középkori sírban, melyet régészek tártak fel, Németország nyugat-bajorországi régiójában. Ritka, fajtiszta vadmacskakölyköt mentettek Magyarországon. Az állatok, köztük védett fajok, például Grévy-zebrák, kardszarvú antilopok és szomáliai vadszamarak ürülékét használja trópusi háza fűtésére egy brit állatkert. Már lehetséges a mesterséges látás, egy agyi implantátum segítségével. Egyre közelebb a fúziós erőmű indítása. Bebizonyosodott, hogy a vikingek érkeztek először Amerikába. Az anyag ötödik halmazállapotát hozták létre a nemzetközi űrállomáson. Csillapítható a krónikus fájdalom, ultravékony elektródákkal, mellékhatások nélkül. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Mai adásunkban Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal beszélgetünk. Kiemelt témáink: internetes csalások, az őszi, megváltozott időjárásból következő közlekedési nehézségek. Köszönjük, hogy bennünket hallgatnak! 

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Garasné Szalma Bellával beszélgetünk az örök témáról: Fogyás egészségesen. Bella közel egy éve úgy döntött, hogy nincs mire várni, annyi egészségügyi és mozgási nehézséget okozott neki az túlsúly, amit vitt. Keresgélt, majd talált egy olyan módszert amit vállalni tudott és méregtelenítési technikát.  Már 3 hét múlva érezte a jótékony hatást, és néhány hónap alatt örömteli szívvel búcsút mondott több mint 20 kilónak. Milyen étkezési elveket követett? Ha összefoglalnám: gluténmentes, tejmentes, fehér cukor mentes, természetes húsokkal és zsírokkal viszont teljes étrendet követett, napi 3 liter folyadékbevitel mellett. Mindent elhagyott, ami erjedést okozhat, illetve minimális kenyeret evett, azt viszont pirítva. Édesítőszerként cukor helyett természetes édesítőket használt, neki a stevia és xillit vált be. De hogy is indult mindez, hogyan méregtelenített és mennyire tartotta meg étrendjében ezt az irányt a nagy fogyás után? Megtudják, ha velünk tartanak! Egészség, csinos alak és könnyű mozgás, ki ne szeretné?

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Halasi kaleidoszkóp:

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: G.Joó Katalin: Mesék a gyerekszobából 6-7 Frottentotten szövetségest keres; Találkozás

19:25 - Irodalom az éterben:J. K. Rowling: Harry Potter és a félvér herceg

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Kudarcra ítéltség séma 2. 1.rész

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán - Különös Házasság