Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 10. 26. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Halzl József

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel – Kohi-Pál Eszter- Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója.Easttowni rejtélyek (amerikai 7 részes krimi filmsorozat, 2021.)Egy kisvárosi nyomozó megszállottan keres egy gyilkost, miközben saját személyes tragédiáját sem dolgozta még fel. Kate Winslefelt nagyot megy, ahogy smink nélkül, kialvatlanul és gondterhelten próbálja meg összerakni mindazt, ami széthullott körülötte. A Csernobil után az Easttowni rejtélyek egy újabb erős és maradandó sorozat az HBO-tól. (7. sor közepe kritikai portál, HUJBI név által jegyzett írás) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Az vagy, amit megeszel. Vendégek: Rábaközi Andrea - Lombos Márton - Szabó Sipos Barnabás - Csorba Attila GINO(forrás: sztarportre.hu)

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Jánosi Ferenc addiktológiai tanácsadóval beszélgetünk a fiatalok öngyilkossági tetteiről, kísérleteiről, azok okáról és üzenetéről. Szakértőnk a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúság- és Családépítő Szolgálatának vezetője, ahogy ő fogalmazott, idegenvezető tinédzser dzsungelországban. Az elmúlt hetekben több alkalommal is találkoztunk a hírekben ezekkel a fiatal tragédiákkal. Kaposváron egy fiatal lány ugrott ki az ablakon, Budapesten beugrott a metróba iskolatáskástól egy fiú. Minden halál fájdalmas, de az ilyen jellegű talán a leginkább. A környezetre is. Mit tehettünk volna, hogy ez ne történjen meg? Hogyan is dolgozzák ezt fel az osztálytársak? Az öngyilkosságok tekintetében a rendszerváltás után javulás  következett hazánkban, és az addigi negatív statisztika világelső helyéről, örömünkre lejjebb csúsztunk, azaz javultunk. De minden eset fáj. Hogyan lehet a jeleket észrevenni, hogyan lehet segíteni, ha épp a barátomon tapasztalom a fenyegető jeleket? Mit lehet és mit kell tennem, hogy megvédjem akár önmagától azt, aki csúszik egy ilyen rossz és visszafordíthatatlan megoldás felé? Sajnos negatív megoldási minták állnak sok fiatal előtt az ősökre visszatekintve. Pedig a megoldás sokféle más lehet: beszélj az érzéseidről, kérj segítséget, bár úgy tűnhet, de senki nincs egyedül, mondja Jánosi Ferenc a beszélgetésben. Feltétlen tartsanak velünk ebbe a fontos témába, hisz egy életünk van, nincs new game, ahogyan a játékokban megszokhatták a gyerekek! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Tudomány mai állása: Megerősítették, hogy a Marson található egyik nagy kráter, egykoron tó volt. Számítógépes algoritmus irányítja a sebésztűt. Azzal foglalkozik a robotikai kísérletek egyik ága, hogy milyen magatartásformákat kell követniük a robotoknak, hogy hatással tudjanak lenni az emberekre. Érdekes anyagösszetételnek köszönhető a római beton építmények tartóssága. 45 napig működik egy új fejlesztésű lámpa, fél liter vízből. Újabb ELTE-kutatás jelent meg a "szótanuló" kutyákról. Kínai egyetemisták elérték egy drónnál, hogy 80 órán keresztül maradt a levegőben. Bár furcsán hangzik, de egy heggyel mérték meg először, milyen nehéz a Föld. A gyógyszerkutatást is könnyebbé tette a kémiai Nobel-díjasok felfedezése. Otthon is kezelhető lesz a leggyakoribb bőrrák.  Felbontottak egyetlen atomi kötést, és le is fotózták.

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Bátor Félix történetei: Ötlet a menedékházban

19:25 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Aréna

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Kohi-Pál Eszter- Református és Lélekműhely: Függőség és alkalmatlanság séma 5. 1.rész

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt