Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 10. 22. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Jókai Mór - A gazdag szegények

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:

5:30 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter- Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Napraforgók játszóház és őszi forgatag a Gólyafészek oviban. A KRK Gólyafészek óvoda felbolydult október 15-én, egészséges ételek, lelki tanítás bűvészekkel, megannyi izgalmas tevékenység zajlott a szokásos óvodai őszi forgatag miatt. Budapestről érkezett a Napraforgók utazó játszóház vezetője és munkatársa, akik játék és bűvész trükkök segítségével igyekeztek építő lelki ajándékokat is adni a gyerekeknek a játék mellett. Hallhatjuk Vasné Horváth Olga vezetőt a program céljáról és segítőiről. Valamint megismerjük Lazsádi Ákos vezető segítségével, hogyan is indult a Napraforgók utazó játszóház. A játszóház mottója: Minőség és lelkiség. Egy ökumenikus csapatról van szó, mely játékos és interaktív eszközökkel igyekszik élményt és ezen keresztül örömteli bibliai üzenetet adni kisgyerekkortól a felnőtt korig egyaránt. A játszóház elérhető a https://napraforgokjatszohaz.hu/ címen! Tartsanak velünk a beszámolóba!(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Én táncolnék veled! - beszélgetés Juhász Ágnessel a Studio 2000 TSE művészeti vezetőjével. Néhány nappal ezelőtt különleges megtiszteltetésben volt része a halasi egyesületnek: egy évtized után ismét bekerültek a hazai táncsport ranglista legszűkebb elitjébe. Az elismerés mellett folyamatosan versenyeznek és készülnek a novemberi RexTerra Kupára. Ön táncolna velünk? (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Szakemberek vizsgálják, hogy miért vörös a Jupiter nagy vörös foltja. Különleges székeket találtak egy római amfiteátrumban. Nyerjünk most bepillantást a hangyalesők lejtőinek titkába. Áramszolgáltató napelemes autók járnak Hollandiában. Hatalmas előrelépést értek el hazai kutatók az epilepszia területén. Háromezer éves aranykincset találtak Ausztriában. Élőben közvetít a közösségi video megosztóra a csomagszállító robot.  Ősi geoglifára bukkantak Szibériában. Egy 5 és egy 50 éves ember mintha nem is ugyanaz az organizmus lenne anyagcsere tekintetében.(ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Állatok világnapja. A világnapok közös jellemzője: egy évben egyszer, egy dologra kiemelten figyelni. Az állatok is megérdemlik ezt a figyelmet, főként azok, amelyek valamilyen formában elárvultak. A Szilády Áron Gimnázium 7/b osztálya élelmet gyűjtött számukra, sőt meg is látogatta az egyik kiskunhalasi állatotthon lakót. Tapasztalataikat osztják meg a hallgatókkal; fogadják szeretettel!   

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Zöld-tál magazinunk mai vendége Kovács Teodóra református lelkész, akivel az ő, és gyermekei természethez fűződő viszonyáról, illetve a teremtett világ szépségeiről beszélgetünk. Riportunkból hallgatóink megtudhatják azt is, hogy mit sportolnak, melyek a kedvenc kirándulóhelyeik, valamint, hogy mi a tapasztalata a mai fiatalok és felnőttek mozgáshoz való hozzáállásáról. Teodóra a témánkhoz kapcsolódó Bibliai tanácsok mellett természetesen recepteket is megoszt velünk, így megtudhatjuk azt is, hogy mi az a Shakshuka! Tartsanak velünk!

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Önindító: Jánosi Ferenc addiktológiai tanácsadóval beszélgetünk a fiatalok öngyilkossági tetteiről, kísérleteiről, azok okáról és üzenetéről. Szakértőnk a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúság- és Családépítő Szolgálatának vezetője, ahogy ő fogalmazott, idegenvezető tinédzser dzsungelországban. Az elmúlt hetekben több alkalommal is találkoztunk a hírekben ezekkel a fiatal tragédiákkal. Kaposváron egy fiatal lány ugrott ki az ablakon, Budapesten beugrott a metróba iskolatáskástól egy fiú. Minden halál fájdalmas, de az ilyen jellegű talán a leginkább. A környezetre is. Mit tehettünk volna, hogy ez ne történjen meg? Hogyan is dolgozzák ezt fel az osztálytársak? Az öngyilkosságok tekintetében a rendszerváltás után javulás  következett hazánkban, és az addigi negatív statisztika világelső helyéről, örömünkre lejjebb csúsztunk, azaz javultunk. De minden eset fáj. Hogyan lehet a jeleket észrevenni, hogyan lehet segíteni, ha épp a barátomon tapasztalom a fenyegető jeleket? Mit lehet és mit kell tennem, hogy megvédjem akár önmagától azt, aki csúszik egy ilyen rossz és visszafordíthatatlan megoldás felé? Sajnos negatív megoldási minták állnak sok fiatal előtt az ősökre visszatekintve. Pedig a megoldás sokféle más lehet: beszélj az érzéseidről, kérj segítséget, bár úgy tűnhet, de senki nincs egyedül, mondja Jánosi Ferenc a beszélgetésben. Feltétlen tartsanak velünk ebbe a fontos témába, hisz egy életünk van, nincs new game, ahogyan a játékokban megszokhatták a gyerekek!

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Tony Wolf: Az elveszett nyuszi; A nagy átverés; A bosszú

19:25 - Irodalom az éterben:J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter- Református (ismétlés) és Lélekműhely: Függőség és alkalmatlanság séma 3. 3.rész

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt