Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 10. 21. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Nagy Tamás

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Holdtölte podcast (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Babusgató: A lovaglás hatásai - Szikora Józsefné Gittával beszélgettünk. A lovaglás pozitív hatásait sok szakember és szakirodalom alátámasztja. Ló és ember kapcsolata évszázadokra visszavezethető. A lovaglás jó időtöltés felnőtteknek és gyerekeknek, egészségesnek és betegnek egyaránt. Fizikai, pszichológiai, szociális és pedagógiai hatásai vitathatatlanok. Erről beszélgetünk Szikora Józsefné Gittával, a Hirling József Lovaspark és Lovasbandérium lovasoktatójával, lovasedzőjével. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 - Halasi Kaleidoszkóp: Napraforgók játszóház és őszi forgatag a Gólyafészek oviban. A KRK Gólyafészek óvoda felbolydult október 15-én, egészséges ételek, lelki tanítás bűvészekkel, megannyi izgalmas tevékenység zajlott a szokásos óvodai őszi forgatag miatt. Budapestről érkezett a Napraforgók utazó játszóház vezetője és munkatársa, akik játék és bűvész trükkök segítségével igyekeztek építő lelki ajándékokat is adni a gyerekeknek a játék mellett. Hallhatjuk Vasné Horváth Olga vezetőt a program céljáról és segítőiről. Valamint megismerjük Lazsádi Ákos vezető segítségével, hogyan is indult a Napraforgók utazó játszóház. A játszóház mottója: Minőség és lelkiség. Egy ökumenikus csapatról van szó, mely játékos és interaktív eszközökkel igyekszik élményt és ezen keresztül örömteli bibliai üzenetet adni kisgyerekkortól a felnőtt korig egyaránt. A játszóház elérhető a https://napraforgokjatszohaz.hu/ címen! Tartsanak velünk a beszámolóba!

14:00 – Helyi hírek

14:10 - 153-Lélekmód: Dr. Ván Péternek, az MTA doktorának életútja. Dr. Ván Péter az MTA doktora, a Wigner Fizikai Kutató Központ Elméleti Fizika osztályának, valamint a BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszékének tudományos tanácsadója egy tősgyökeres halasi család legidősebb sarja. Tipikus jó tanuló, matematikában, fizikában versenyző sziládys diákként kezdte. Nemrégiben mind a Sziládyban, mind a Bibóban előadást tartott a diákok számára a termodinamika kapcsolatairól a fizika más területeivel, például a fekete lyukakkal kapcsolatosan. Hogyan is lett Péter tudós ember, miről is ismerszik meg a különbség a mérnöki és a kutatói gondolkodás között? Kik voltak azok a tanítók, tanárok, akik őt inspirálták? Ván Benjámin lelkész nagyapa szellemi öröksége, illetve a családi értékek hogyan formálták a pályaválasztását, tudományos karrierjét? Hogyan lesz egy fizikát, matekot szerető kamaszból tudós? Tartsanak velünk a válaszokért!

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10 – Jóllét: Én táncolnék veled! - beszélgetés Juhász Ágnessel a Studio 2000 TSE művészeti vezetőjével. Néhány nappal ezelőtt különleges megtiszteltetésben volt része a halasi egyesületnek: egy évtized után ismét bekerültek a hazai táncsport ranglista legszűkebb elitjébe. Az elismerés mellett folyamatosan versenyeznek és készülnek a novemberi RexTerra Kupára. Ön táncolna velünk?

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Tony Wolf: Az erdei pálmafa; Híd az erdőben

19:25 – Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Függőség és alkalmatlanság séma 3. 2.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt