Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 10. 19. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zádori Mária énekművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója.Julia Drosten: Mogador oroszlánja (Könyvmolyképző Kiadó, Szeged 2020.) Egy okos nő küzdelme a szerelméért és a családjáért. Az 1830-as évek Londonjában a házasság jelentette Sibylla számára a kiutat a szabadság és az utazás felé - amíg a férje bűntettei a családja biztonságát nem fenyegették. Az önálló gondolkodású Sibylla Spencer úgy érzi, csapdába esett a 19. századi Londonban, ahol erős akarata és haladó nézetei miatt alkalmatlannak számított a házasság intézményére. Huszonhárom éves kora ellenére még gyerekként kezelik otthonában, és úgy érzi, megfojtja őt az apja irányítása. Amikor Benjamin Hopkins, apja kereskedőcégének ambiciózus alkalmazottja érdeklődést mutat felé, rádöbben, hogy a házasság az egyetlen esélye a menekülésre. Amikor Benjamin felfelé ívelő karrierjének köszönhetően hirtelen mindketten az egzotikus Marokkóban találják magukat, Sibylla világpolgárként lubickol újonnan megszerzett szabadságában, miközben megköti első üzleteit, és barátokat szerez a helyi lakosok körében, majd első látásra beleszeret egy karizmatikus és jóképű francia férfiba. De Benjamin sóvárgása a pénz és a hatalom után sötét ügyletekbe keveri őt, és egyre jobban eltávolodik Sybillától és két fiúgyermeküktől. Amikor szörnyű vádakkal letartóztatják, Sibyllának egyedül kell döntést hoznia családja sorsa felől: magára hagyja-e férjét, vagy támogassa az életéért folytatott küzdelmében. Kiváló történelmi romantikus regény az Ezeregyéjszaka világában. Két erős nő generációkon átívelő története. Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen! 16 éves kortól ajánljuk! (A Libri.hu recenziója)(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: A nyilvánosság előtti viselkedés. Vendégek: Rábaközi Andrea - Lombos Márton - Szabó Sipos Barnabás - Csorba Attila GINO(forrás: sztarportre.hu)

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Jánosi Teodóra sziládys diák a Continental Singers magyar csapatának tagja mesél. A keresztény könnyűzene egyik leghíresebb képviselője a nemzetközi azonos nevű együttes, melynek magyar csoportja minden évben új tagokkal bővül. Teodórának gyerekkori álma valósult meg, amikor idén, augusztusban 20 napot turnézott az együttessel, körbejárva az országot a csapat egyik legfiatalabb tagjaként. Hogyan is lehet bekerülni, merre is jártak az országban, milyen élményeket jelent Isten szeretetéről énekelni egy csodás közösség tagjaként? No és mennyire lett jártas a színpadépítésben ezen turné alatt? Megtudhatjátok, ha velünk tartotok! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Tudomány mai állása: Szakemberek vizsgálják, hogy miért vörös a Jupiter nagy vörös foltja. Különleges székeket találtak egy római amfiteátrumban. Nyerjünk most bepillantást a hangyalesők lejtőinek titkába. Áramszolgáltató napelemes autók járnak Hollandiában. Hatalmas előrelépést értek el hazai kutatók az epilepszia területén. Háromezer éves aranykincset találtak Ausztriában. Élőben közvetít a közösségi video megosztóra a csomagszállító robot.  Ősi geoglifára bukkantak Szibériában. Egy 5 és egy 50 éves ember mintha nem is ugyanaz az organizmus lenne anyagcsere tekintetében.

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Tony Wolf: A kis dinoszaurusz; A gonosz Bűzvarangy

19:25 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Aréna

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel – Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: Függőség és alkalmatlanság séma 2. 3. rész

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt