Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 10. 12. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Auguszt-Arató Auguszta cukrászmester, az Auguszt cukrászdinasztia tagja, az Auguszt Pavilon cukrászda vezetője 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel – Arany-Michels Tímea - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Halasi kaleidoszkóp: Lámpaláz címmel koncert sorozat indul - Sellyei András és Kovács Andrea szervezőkkel beszélgetünk. Sellyei András fejéből, szívéből jött az ötlet erre a koncertsorozatra, melynek első állomása október 14-én kerül sor a Baptista imaházban 18 órai kezdettel. Minden ami zene, mottója a sorozatnak. András maga is zenét tanult ember, tudja, milyen fontos szerepet tölt be életünkben a muzsika, különösen a rohanó hétköznapokban. Azt is saját tapasztalatból tudja, milyen a lámpaláz, ami kísér egy-egy bemutatkozást, különösen a fiatalok esetén. Így lesz ez az első állomáson is, ahol Kovács Andrea az Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője a legfőbb társa Andrásnak a szervezésben. Nagy öröm, hogy megmutathatják volt és jelenlegi diákjaink tudásukat, mondja a riportban. A rendezvény belépés ingyenes, köszönet a támogatóknak, különösen a Zeneszeretők Kiskunhalasért Alapítványnak, mely a rendezvények főszervezője. Első fellépők lesznek: Chen Xin Tomi, Tandari Kitti, Szalóki Kata, Szőke Dániel, Rencsár Ábel, Hunyadi Eszter és Dr. Schindler Regina. Tartsanak velünk a sorozat részleteiért és látogassanak el okt. 14-én csütörtökön a Baptista imaházba, élvezni a zenét! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: A hűség. Vendégek: Rábaközi Andrea - Lombos Márton - Szabó Sipos Barnabás. (forrás: sztarportre.hu)

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Jenován Emma élményei a zánkai Erzsébet táborból. A Szilády 9.A-s diákja Kazinczy Borbála katolikus hitoktató és Bese Gergő katolikus atya szervezése nyomán 90-ed magával vett részt a környékről nyáron az Erzsébet tábor egyik hetén. Sokan ismerik, talán sokan még nem ezt a csodálatos üdülési lehetőséget, melyben egy egész falunyi, közel 3600 diák vesz részt hétről-hétre a táborban. Hogyan és milyen logisztikával lehet megoldani ennyi ember közös nyaralását, étkezését, programjait? Milyen szabályok mentén tették felejthetetlenné rengeteg fiatal számára a balatoni nyaralást a Zánkán segítkező tesók? No és kik is ezek a tábori tesók? Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Tudomány mai állása: Repülőszerkezetet terveztek egy növény virágából. Jönnek a robotkertészek, melyek megkönnyíthetik az üvegházi munkát. Fütyült nyelvek segíthetnek a delfinek kommunikációjának megértésében. Rengéseket érzékeltek a Marson. Megtalálták az „óceán Amazonasát”, amely tele van szuperkorallokkal. 8 különösen ritka krokodilfiókára bukkantak Kambodzsában. 198 ezer km/h-val száguld egy új rakéta, amivel egy hónap alatt elérhetnénk a Marsot. Már wifi jelek alapján meg lehet mondani, mennyi ember van egy szobában. 30 terabájtos HDD-n (adattároló merevlemezen) dolgozik egy számítástechnikában jártas cég. A szarvasbőgés lehet a kulcs a férfiak mélyebb hangjához.

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Tony Wolf: Franz és sárkánypapa fogságba esik; A túsz

19:25 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Aréna

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel – Arany-Michels Tímea – Református és Lélekműhely: Meglátni magunkat a teljesség felől 3. Társas izoláció, elidegenedettség séma 1. 2.rész

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek