Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 10. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Megyesi Ferenc atya, Öskü plébánosa, érseki szertartó

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10-Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: VII. Burgonyafesztivál Halason 2021. október 8-9-én - Szabó Lajos főszervezővel beszélgetünk. A Bács Gazda-Coop KFT ügyvezetője immár VII. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Burgonyafesztivált. A pénteki napon a szakmai fejlődésé, szombaton a családoké, a főzőversenyé és közös ünneplésé a főszerep, melyre várnak minden érdeklődőt szeretettel. Idén Hollandiából, Franciaországból is érkeznek szakmabeliek, de természetesen a határon túli magyarlakta területek is a szokott módon érkeznek a rendezvényre. A szakmai előadások a modern technológiai lehetőségekről, az új fajtákkal kapcsolatos tapasztalatokról szólnak majd. Tippeljenek hány burgonyaféle van a világon? Nem fogják eltalálni szerintem. Tartsanak velünk az esemény részleteiért és a megoldásért!(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Kult-Night! - beszélgetés Kohi Habibbal és Bereczki Dorottyával egy hamarosan megrendezésre kerülő kulturális estről, amelyen az irodalom, a képzőművészet és a zene nagyon szerencsés találkozásának lehetünk szem és fültanúi. " A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot." - Picasso után szabadon, a Jóllét magazinban. Meg kell hallgatni! (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Decemberben indul útjára minden idők legkifinomultabb űrtávcsöve a James Webb távcső. Megkezdte működését a világ legnagyobb szén-dioxid-elnyelő üzeme Izlandon. Mi az a Hyperloop és hogyan működik? Négy utas, 120 kilométer/órás sebesség: megérkezett az Airbus különleges légi taxija. Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a világ legfehérebb festéke. A virágillat, a méhek elektromosságára adott válasz. Antibakteriális hidrogél kötszerré alakították a durián nevet viselő növény héját szingapúri tudósok azt kutatva, hogyan szabadulhatnának meg a gyümölcshulladéktól. Űrcentrumot alapított az ELTE, űrtudományi képzést indítanak. Megváltozott a gyerekek immunrendszere, miután minierdőt telepítettek az óvodákba Finnországban. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Állatok, mese és zene napja a KRK Gólyafészek Óvodában. Csodálatos izgalmas élet zajlott a Gólyafészek óvodában október 4-én hétfő délelőtt.  Rengeteg állatot hoztak be a szülők, kakas, macska, hörcsög, iguána gyönyörködtette a gyerekeket, míg a szülők felkészülten meséltek az adott állat szokásairól. Bazsa Enikő óvodapedagógus a mese és zene nap programjának volt a felelőse, míg a különleges állatkert és állatok világnapját Markovicsné Kosár Gabriella szervezte. Tartsanak velünk a beszélgetésbe, és természetesen megszólalnak a maguk az óvodások is!

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Zöldben utazunk! Mai Zöld-tál magazinunkban Mongyi Marianna óvodapedagógussal, a Zöld-Híd Halasi Környezetvédők Egyesülete elnökével beszélgetünk arról, hogy mit is jelent a Zöld Tartalom és a Zöld Óvoda, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen események történtek a Zöld-Híd Egyesület életében a nyáron, illetve mi történik most ősszel? Marianna természetesen receptekkel is készült, így megtudhatjuk, hogyan készül a balzsamecetes körtés diós saláta, a céklafasírt, a sütőtökös rizottó, a ringlószilvás muffin, vagy a tejszínnel habart villámgyors almaleves!

Tartsanak velünk!

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Önindító:

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Tony Wolf: A kommandó; A robottörpe

19:25 - Irodalom az éterben:J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Meglátni magunkat a teljesség felől 2. 1.rész

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek