Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 09. 20. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: dr. Eőry Ajándék orvos, egyetemi adjunktus

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Lee Child - Ne add fel könnyen

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Dr. Farkas Alexandra, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földtudományi szakos hallgatója mesél élményeiről, tanulmányairól. (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: Tabajdi 80! - beszélgetés az "élő legenda" futóval, Tabajdi Józseffel és fiával, a futónagykövet Tabajdi József Nándorral a Ziccer című sportmagazinban. Hogyan készülnek a nagy napra? Miként ünnepelnek? Lehet-e, érdemes-e mérleget vonni a kivételes sportpályafutás ezen szakaszában? Kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek is érdemes meghallgatni a beszélgetést! Fussunk együtt Jóskával, Jóska bácsival!! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: 153-Lélekmód: A halasi származású Vas Jánossal, a Nagykőrösi Arany János Református Általános iskola igazgatójával beszélgetünk.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: Julia Drosten: Mogador oroszlánja (Könyvmolyképző Kiadó, Szeged 2020.) Egy okos nő küzdelme a szerelméért és a családjáért. Az 1830-as évek Londonjában a házasság jelentette Sibylla számára a kiutat a szabadság és az utazás felé - amíg a férje bűntettei a családja biztonságát nem fenyegették. Az önálló gondolkodású Sibylla Spencer úgy érzi, csapdába esett a 19. századi Londonban, ahol erős akarata és haladó nézetei miatt alkalmatlannak számított a házasság intézményére. Huszonhárom éves kora ellenére még gyerekként kezelik otthonában, és úgy érzi, megfojtja őt az apja irányítása. Amikor Benjamin Hopkins, apja kereskedőcégének ambiciózus alkalmazottja érdeklődést mutat felé, rádöbben, hogy a házasság az egyetlen esélye a menekülésre. Amikor Benjamin felfelé ívelő karrierjének köszönhetően hirtelen mindketten az egzotikus Marokkóban találják magukat, Sibylla világpolgárként lubickol újonnan megszerzett szabadságában, miközben megköti első üzleteit, és barátokat szerez a helyi lakosok körében, majd első látásra beleszeret egy karizmatikus és jóképű francia férfiba. De Benjamin sóvárgása a pénz és a hatalom után sötét ügyletekbe keveri őt, és egyre jobban eltávolodik Sybillától és két fiúgyermeküktől. Amikor szörnyű vádakkal letartóztatják, Sibyllának egyedül kell döntést hoznia családja sorsa felől: magára hagyja-e férjét, vagy támogassa az életéért folytatott küzdelmében. Kiváló történelmi romantikus regény az Ezeregyéjszaka világában. Két erős nő generációkon átívelő története. Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen! 16 éves kortól ajánljuk! (A Libri.hu recenziója)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Ismeretlen bolygó rejtőzhet a Naprendszerben. Hangyákat, avokádót és robotkart vittek a Nemzetközi Űrállomásra. Egy a törpeállam, ami mindent túlélt. Elrejtett középkori kincsre bukkantak. Úgy kötődik a gazdájához a kutya, mint gyermek az anyjához. A mesterséges intelligencia ránézésre megállapítja, hogy a tárgyak újrahasznosíthatók-e. Háztartási hulladékkal is lehet repülőgépet működtetni. A tudósok azonosították az edzésintenzitás ideális szintjét. Orrsövényből vett sejtekkel gyógyították a térdízület porckopását. A csecsemő nevetése jobban hasonlít a csimpánzéra, mint a felnőtt emberére - egy holland-angol tanulmány szerint. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Fotózás. Vendégek: Baby Gabi - Nyári Károly - Kertész Iván - Barabás Kiss Zoltán (ismétlés)

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Tony Wolf: Segélyhívás a hóban; Beteg a doktor; A nagy szobor

19:25 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: Önkép, önértékelés, önbizalom, önbecsülés 1.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frei Tamás - A Bankár