Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 07. 27. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fülep Klára 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója. Isten hozta, őrnagy úr! magyar film 1969. A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvében járni… Örkény István művét Fábri Zoltán rendezte, a főszerepekben pedig olyan színészóriásokat láthatunk, mint Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera. Fábri Zoltán a XX. század közepének egyik legfontosabb magyar rendezője. A magyar lélek nagy ismerője a Körhinta korszakokat átívelő tragikuma, a Hannibál tanár úr kisemberének tragikomédiája, és az Édes Anna egzisztenciális iszonyata után a kispolgár naiv világát állítja szembe a zsarnokokkal és parancsot teljesítő robotokkal teli háború világával. És bár sokat kacagunk közben, érdemes szem előtt tartani, hogy amúgy ez rohadtul nem vicces. Mégis kacagunk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (forrás: sztarportre.hu)

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító: Kamara Noel - hogy lettem nyúlból kakas. Sokan küzdenek önbizalomhiánnyal gyermekkorban, nem volt ez másképp Noellel, a halasi születésű, ma Észak-Írországban élő 16 éves fiatalemberrel sem. Csernus Imre sportpszichológusi segítsége, anyai megérzésre a 8 éves gyerekkel csodákat művelt. Ritkán segít egy leülés ezen, ebben az esetben mégis elég volt. Akkor el kellett döntenem, kakas szeretnék lenni életem során vagy nyúl, és én a kakas mellett döntöttem. Az akkor Győrben élő család hamarosan Írországba költözött. Alig volt valami angolom, fél év kellett, hogy magamra találjak kinn. Az írek kedvesek, befogadók és türelmesek. Beilleszkedtem és újból focizni kezdtem. Meg dzsúdózni és kajakozni. Két éven át az iskola élsportolója lettem, majd a futball klubomban is, ezekre nagyon büszke vagyok, meséli. A fociban egyre sikeresebb fiatalember ma már a klub erősebb szakosztályában versenyez. Tervei között szerepel az edzői képesítés megszerzése, és hát a cél Anglia és a profi sportkarrier. Ehhez önbizalom, ugyanakkor alázat és kétszer annyi edzés és munka párosul, mint átlagos fiatal sportoló esetén. Az álmok és tervek megvalósításának egy kiváló receptje ez. Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Egy filctoll mentette meg a holdra szállást. Megtalálhatták a marsi metán forrását amerikai kutatók. Milyen gyorsan mozog a föld? Felfedezték a legősibb kozmetikumot. Több mint 3000 éves, Biblia-történeti leletre bukkantak a régészek. Különös dolog történik a szitakötők szárnyaival. A kutyák nem tesznek különbséget nagylelkű és fukar ember között. 3-D nyomtatással készült hidat adtak át. Van, akinek 60 fölött is olyan az agya, mint egy 25 évesé. Tényleg csak az agyunk 10%-át használjuk?

19:00  - Szép Álmokat: Bosnyák Viktória: Mantyusok – Micsoda Buli! 3.rész

19:15 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra – Református és Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 5. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony