Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 07. 26. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Fülep Klára

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! – Arany Michels Richárd - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Kamara Noel - hogy lettem nyúlból kakas. Sokan küzdenek önbizalomhiánnyal gyermekkorban, nem volt ez másképp Noellel, a halasi születésű, ma Észak-Írországban élő 16 éves fiatalemberrel sem. Csernus Imre sportpszichológusi segítsége, anyai megérzésre a 8 éves gyerekkel csodákat művelt. Ritkán segít egy leülés ezen, ebben az esetben mégis elég volt. Akkor el kellett döntenem, kakas szeretnék lenni életem során vagy nyúl, és én a kakas mellett döntöttem. Az akkor Győrben élő család hamarosan Írországba költözött. Alig volt valami angolom, fél év kellett, hogy magamra találjak kinn. Az írek kedvesek, befogadók és türelmesek. Beilleszkedtem és újból focizni kezdtem. Meg dzsúdózni és kajakozni. Két éven át az iskola élsportolója lettem, majd a futball klubomban is, ezekre nagyon büszke vagyok, meséli. A fociban egyre sikeresebb fiatalember ma már a klub erősebb szakosztályában versenyez. Tervei között szerepel az edzői képesítés megszerzése, és hát a cél Anglia és a profi sportkarrier. Ehhez önbizalom, ugyanakkor alázat és kétszer annyi edzés és munka párosul, mint átlagos fiatal sportoló esetén. Az álmok és tervek megvalósításának egy kiváló receptje ez. Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

11:00 – Ziccer: Gólok, cunderek, tehetségek - beszélgetés Sendula Zoéval és Kiss Attilával a Ziccerben. A Kiskunhalasi UKSC két rendkívül tehetséges kézilabdása a napokban vehetett át, a versenyidényben nyújtott teljesítménye alapján, elismerést a megyei szakszövetségtől. Zoé és Attila egy szakértőkből álló zsűri egyértelmű döntése értelmében a szezon legszebb, leglátványosabb jelenetét produkálta a kézilabdapályán. Erről és még sok minden másról esik szó a Halas Rádió Ziccer című magazinjában. Hallgassuk meg!(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Váltásom, változásom története – egy keresztyén könyvesbolt és zenebolt születése

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója.Isten hozta, őrnagy úr! magyar film 1969. A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvében járni… Örkény István művét Fábri Zoltán rendezte, a főszerepekben pedig olyan színészóriásokat láthatunk, mint Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera. Fábri Zoltán a XX. század közepének egyik legfontosabb magyar rendezője. A magyar lélek nagy ismerője a Körhinta korszakokat átívelő tragikuma, a Hannibál tanár úr kisemberének tragikomédiája, és az Édes Anna egzisztenciális iszonyata után a kispolgár naiv világát állítja szembe a zsarnokokkal és parancsot teljesítő robotokkal teli háború világával. És bár sokat kacagunk közben, érdemes szem előtt tartani, hogy amúgy ez rohadtul nem vicces. Mégis kacagunk.(ismétlés)

14:00 – A tudomány mai állása: Asztrofizikusok segítik a labdarúgókat. Farkasok mentették meg a Yellowstone parkot. Mégsincs alfa-hím a farkasoknál. Szupergyors űrszonda hozhat mintát egy Naprendszeren átszáguldó csillagközi objektumról. Két expedíció vizsgálja majd a Vénuszt. Növelheti a nyári csapadékmennyiséget az erdőtelepítés. Hatásos lehet a fényterápia a depresszió ellen. Sikeres volt a világ első koponyacsont- és fejbőrátültetése. Öngyógyító repülőgépszárnyat fejlesztettek – a Bristoli Egyetem kutatói.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Döntések. Vendégek: Csordás Tibi - Polgár Peti - Szokol Péter (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Bosnyák Viktória: Mantyusok – Micsoda Buli! 2.rész

19:15 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel:Arany Michels Richárd – Református és Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 5. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony