Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 07. 24. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szakál Ádám, a Piarista Szerzetesrend Magyarországi Tartományfőnöke 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:Flowra Fejlesztőház - A Babusgató mai adásában egy fiatal, tehetséges és ambíciózus pedagógussal, Illés Flóra tanító nénivel beszélgetünk. A közösségi oldalon megtalálható Flowra Fejlesztőház nagyon sok érdekes, hasznos segítséget nyújt szülőknek, pedagógusoknak egyaránt. Flóra a műsorban beszél motivációjáról, feladatairól, terveiről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Gólok, cunderek, tehetségek - beszélgetés Sendula Zoéval és Kiss Attilával a Ziccerben. A Kiskunhalasi UKSC két rendkívül tehetséges kézilabdása a napokban vehetett át, a versenyidényben nyújtott teljesítménye alapján, elismerést a megyei szakszövetségtől. Zoé és Attila egy szakértőkből álló zsűri egyértelmű döntése értelmében a szezon legszebb, leglátványosabb jelenetét produkálta a kézilabdapályán. Erről és még sok minden másról esik szó a Halas Rádió Ziccer című magazinjában. Hallgassuk meg! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Három év alatt hét határon is túl. Mi indít arra egy fiatalembert, hogy az életéből éveket szánjon arra, hogy bejárja a világot? A kérdésre biztosan több válasz is adódik, de műsorunkban most Péter Szabó László mondja el, hogy ő miért is vette nyakába a vándortarisznyát. Beszél arról is, hogy mennyi szerencse és leleményesség kell ahhoz, hogy útiköltség és a mindennapi betevő falat se legyen megoldhatatlan probléma! Köszönjük, hogy hallgatják adásunkat!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Tudatos testhasználat - Oláh Gergely mozgásterapeuta tanácsai. Gergő életútja saját tapasztalat, tanulás és tanítás mentén haladt a mozgás és mozgatás terén. Tanította a masszázshenger helyes használatát, csoportban és egyénileg egyaránt. A gitártorna.hu oldalon a tipikus zenészeket, irodistákat kínzó mozgásszervi bajokra ad tanácsokat. Különleges a megközelítése a testi, mozgásszervi gondokat illetően. A napunk 24 órájában használjuk valahogyan a testünket, és ez nyilván meghatározza sajog-e, feszít-e valahol, vagy épp tök jól vagyunk! Érdemes minél több és többféle módon mozognunk, hogy minél szabadabban érezzük magunkat a bőrünkben szó szerint - meséli. Természetesen szót ejtünk arról is, hogy a testi fájdalmak és feszültségek sok üzenetet hordoznak a lelki kínjainkról. Arról is hallunk tőle, hogyan tudjuk ezeket az üzeneteket értelmezni. Tartsanak velünk ebbe az izgalmas és sok konkrét tanáccsal teljes adásba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Somló Tamás elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként volt ismert, de korábban rövid ideig az Atlasznak, ezt követően az Omegának és más együtteseknek is tagja volt. Több szólólemeze is megjelent. Sikeres dalok szerzője. A legismertebbek: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még. Somló 1964-ben került az Omega-hoz, majd cirkuszi zenebohóc lett. Ezt követően játszott a Kex, a Non Stop együttesben. 1973-ban a Locomotív GT-ből kilépett Frenreisz Károly helyére került, és az együttes feloszlásáig tagja volt a csapatnak. Ezt követően hat évig Dániában dolgozott, majd Demjén Ferenc meghívására hazaérkezett és több produkcióban közreműködött, például a Rapülők koncertjén. 1992-ben jelent meg első szólólemeze, 1996-ban énekelt a Patika c. filmben, egy dala szerepelt a Hyppolit a lakáj című filmben.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Bosnyák Viktória: Mantyusok - Ki van a zsebemben 5. rész

19:15 – Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 4. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony