Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 07. 23. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zarándy Kleofás OFM, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Diákotthon tanára 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! :Arany-Michels Tímea - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Tétova gólya - beszélgetés Mókus Anitával a Jóllét magazinban. Anita novellája a napokban került a boltokba, ugyanis bekerült abba a válogatásba, amely már most nagyon népszerű az olvasók körében. A szerző meséket, novellákat, verseket ír és közben rengeteget fotózik. Legfontosabb motivációja, hogy kislányát olyan közegben nevelje fel, amely mindannyiunk terve, álma, vágya. Anita ötleteket is ad, hogy hová érdemes elmenni kirándulni, sétálni, programokon részt venni. Interjú Mókus Anitával a Jóllét magazinban. Hallgassuk együtt!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Asztrofizikusok segítik a labdarúgókat. Farkasok mentették meg a Yellowstone parkot. Mégsincs alfa-hím a farkasoknál. Szupergyors űrszonda hozhat mintát egy Naprendszeren átszáguldó csillagközi objektumról. Két expedíció vizsgálja majd a Vénuszt. Növelheti a nyári csapadékmennyiséget az erdőtelepítés. Hatásos lehet a fényterápia a depresszió ellen. Sikeres volt a világ első koponyacsont- és fejbőrátültetése. Öngyógyító repülőgépszárnyat fejlesztettek – a Bristoli Egyetem kutatói. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Irány a strand! - Mai műsorunkban Hugyecz Sándorral, a Halasthermál Kft. ügyvezetőjével beszélgetünk - többek között - a strand nyújtotta kikapcsolódási, sportolási és gyógyászati lehetőségekről. Reméljük, riportunk kapcsán sokaknak kedve támad kihasználni a jó időt, a strand közelségét, no meg a korlátozásoktól mentes időszakot, és kilátogatnak fürödni, napozni, játszani!Tartsanak velünk, hallgassák műsorunkat!

14:00 – Babusgató: Flowra Fejlesztőház - A Babusgató mai adásában egy fiatal, tehetséges és ambíciózus pedagógussal, Illés Flóra tanító nénivel beszélgetünk. A közösségi oldalon megtalálható Flowra Fejlesztőház nagyon sok érdekes, hasznos segítséget nyújt szülőknek, pedagógusoknak egyaránt. Flóra a műsorban beszél motivációjáról, feladatairól, terveiről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

 

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00 – Önindító: Kamara Noel - hogy lettem nyúlból kakas. Sokan küzdenek önbizalomhiánnyal gyermekkorban, nem volt ez másképp Noellel, a halasi születésű, ma Észak-Írországban élő 16 éves fiatalemberrel sem. Csernus Imre sportpszichológusi segítsége, anyai megérzésre a 8 éves gyerekkel csodákat művelt. Ritkán segít egy leülés ezen, ebben az esetben mégis elég volt. Akkor el kellett döntenem, kakas szeretnék lenni életem során vagy nyúl, és én a kakas mellett döntöttem. Az akkor Győrben élő család hamarosan Írországba költözött. Alig volt valami angolom, fél év kellett, hogy magamra találjak kinn. Az írek kedvesek, befogadók és türelmesek. Beilleszkedtem és újból focizni kezdtem. Meg dzsúdózni és kajakozni. Két éven át az iskola élsportolója lettem, majd a futball klubomban is, ezekre nagyon büszke vagyok, meséli. A fociban egyre sikeresebb fiatalember ma már a klub erősebb szakosztályában versenyez. Tervei között szerepel az edzői képesítés megszerzése, és hát a cél Anglia és a profi sportkarrier. Ehhez önbizalom, ugyanakkor alázat és kétszer annyi edzés és munka párosul, mint átlagos fiatal sportoló esetén. Az álmok és tervek megvalósításának egy kiváló receptje ez. Tartsatok velünk a részletekért!

19:00  - Szép Álmokat: Bosnyák Viktória: Mantyusok - Ki van a zsebemben 4. rész

19:15 - Irodalom az éterben:J. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel! : Arany- Michels Tímea– Református és Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 4. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony