Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 06. 15. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Polák László 1.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál- Református

6:00 – Halasi kaleidoszkóp (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Különleges pillanatok. Vendégek: Berkes Gabriella - Kocsis Tibor- Buch Tibor(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Rauf Kata, Csala Fanni, Albert Kata és Diósi Martin diákokkal beszélgetünk

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító: Mit nyertünk igazán? - Sziládys Olajos Tamara mesél az Estöri kreatív történelem versenyről. A sziládys Olajos Tamara, Albert Kata és Molnár Levente alkotta csapat az országos 5. helyig jutott ebben a határon túli csapatokat is megszólító többfordulós kreatív történelmi versenyben. Már szeptemberben indultak egy online kvízzel, amelyet a járvány miatt továbbra is interneten keresztül bonyolítottak a szervezők. A 130 csapatból jóval kevesebben jutottak már a középdöntőbe, ahol 19. századot idéző korabeli stílusú újságot kellett szerkeszteni, illetve bemutatkozó videót készíteni, mely során egy magyar kémnő élete került górcső alá az 1800-as évek közepéből, a szabadságharc korából. Sosem gondoltam volna, mennyi érdekességet és izgalmat rejtenek ezek a történetek, nyilatkozta Olajos Tamara a versenyről, az ott szerzett élményekről. A döntőben Semmelweis Ignác lett a témánk, melytől először megijedtünk. De aztán beért bennünk a dolog, elkészítettük az tudós orvos instagram oldalát, bejegyzéseit. Ebben a szerepkörben zajlott a végső döntő megméretés is, ahol kórház névadónk két fiatal tanonc bábát igyekezett okítani. Az elért eredménynek örültünk, de leginkább értékes számomra az a tudás és tapasztalat, melyet közben szereztünk, mesélte Tamara. Talán ha Semmelweis Ignác felfedezését nem támadólag adta volna közre első lépésben, úgy gondolom másként alakult volna az ő története is. Sokat köszönünk felkészítőinknek, Lázár Erika és Dr. Szabó Ferenc Krisztián tanárainknak, illetve Faddi Lilla volt sziládys diáknak, aki a filmkészítésben segített nekünk és avatott be bennünket a módszerekbe. Feltétlenül tartsanak velünk ebbe az izgalmas történetbe! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Összementek az északi simabálnák. Önként elkülönülnek a denevérek, ha betegek. Tintahalbébiket küldtek a Nemzetközi Űrállomásra. Hatalmas lehetőségek rejlenek a tengerek, óceánok energiájának kinyerésében.  Új generációs atomerőmű épül az USA-ban. Felmérés készült a magyarországi famatuzsálemekről. Egy új gyógyszer hatékony lehet az örökletes mellrák ellen. Szenzációs felfedezés: 150 évig is élhet az ember.

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva :Csupafül; Pénzt találtunk

19:15 - Irodalom az Éterben: Star Wars: A klónok támadása

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Bödecs Pál- Református és Lélekműhely: A családi működés, kapcsolatrendszer adottságai, készségei 4. A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit