Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 06. 11. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Frivaldszky János 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Szabó Judit a JuMa kutyaiskolák vezető oktatója ad tanácsokat, hogy mire figyeljünk nagy melegben. Szó lesz a nyáron történő sétáról, mozgatásról. Tippeket kapunk arra is, hogy hogyan kedveltessük meg kedvencünkkel a vizet. Az adásban egy nagyon fontos és sokszor halálos, ám megelőzhető állapotról is beszélgetünk. Bár a riport során Judit megemlíti nem győzzük hangoztatni, hogy melegben, zárt autóba sose hagyjuk ott a kutyánkat, 5 percre se!!! Ehhez kapcsolódóan Judit elmondja nekünk mi teendő olyankor ha a tűző napon, zárt autóban hagyja valaki kedvencét. Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Bohóc akartam lenni és ez részben sikerült! - beszélgetés Andrási Szabolcs tanár úrral. A Bibó-gimnázium nyelvtanára a napokban vehetett át eddigi tevékenységéért,  munkájáért városi kitüntetést, amely egyben egy jubileumot is köszöntött, hiszen éppen a negyvenedik tanévét "koptatja" a jól ismert pedagógus. Hogyan kezdődött, majd hogyan folytatódott a tanári pálya a számára? Mi van vele most és mik a tervei a közeli évtizedekre? A beszélgetés többek között ezekre a felvetésekre is választ ad. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Először készített önarcképeket egy robot. Különleges égi jelenség lesz Magyarország felett. Élet lehet a Jupiter holdján. Részlegesen helyreállították egy vak beteg látását. Tévhit, hogy végig kellene aludnunk az éjszakát. Az agysorvadás lassításának titka egy amazóniai törzs életmódjában rejlik. A nagyobb agyú állatok hosszabban ásítanak. A kutya vagy a macska az okosabb? (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Lakásfelújítási támogatás - Vendégünk Rúzsa Tamásné Mariann. Mai adásunk minden olyan családot érdekelhet, érinthet ahol gyermeket nevelnek, hiszen a 2021.01.02-vel meghirdetett Lakásfelújítási támogatásról beszélgetünk. Vendégünk Rúzsa Tamásné Mariann, aki 20 éven keresztül a bankszektorban tevékenykedett vállalati majd lakossági területen. Az utóbbi 6 évben a családokat érintő támogatások (CSOK, Falusi CSOK, Babaváró program, építkezések, lakásvásárlási jelzáloghitelek) ügyintézésével foglalkozik saját, független irodájában. A riport a teljesség igénye nélkül készült, kiemelve a legfontosabb paramétereket, információkat. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00 – Önindító:

19:00  - Szép Álmokat: Kányádi Sándor: Kicsi legény és a tarisznya

19:15 - Irodalom az éterben: Star Wars: A klónok támadása

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: A családi működés, kapcsolatrendszer adottságai, készségei 3. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit