Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 05. 15. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Árvay Zolta képzőművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:Vírusos időszak nehézségei óvónői szemmel. A Babusgató mai adásában a Gólyafészek Óvoda két pedagógusával, Markovicsné Kosár Gabriellával és Somogyváriné Gáspár Gabriellával beszélgetünk az elmúlt vírusos időszak tapasztalatairól. Óvónői szemmel láthatjuk, hogy milyen nehézségek, kihívások elé állította a koronavírus az óvodapedagógusokat. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: A központ marad Kiskunhalas, és ez életem végéig így is fog maradni! - beszélgetés Kelemen Krisztiánnal a H-MotoTeam csapattulajdonosával. Krisztián és csapata hosszú évek óta azon dolgozik, hogy minél eredményesebben szerepeljenek a magyar gyorsasági motorosok Európa legszínvonalasabb bajnokságaiban és erre most minden esélyük megvan. Egy ifjú tehetséget karoltak fel, aki Kategóriájában vezeti a spanyol bajnokságot. Mi van kulisszák mögött? Mekkora költségvetés kell a csapatépítéshez és fenntartáshoz? Hogyan lehet mindezt Halasról koordinálni? Kérdések és válaszok a Ziccerben! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Egy hely, ahol másként telik az idő - Városi Anett a vendégünk. Anett megszokta, hogy az idő egy kiszabott, pontos ritmus szerint telik. Vagy múlik? Ki tudja. Szereti azt az életteret, ahol minden a pontosságról, szépségről, a technológia finomságáról és az üzleti élet ritkán könnyű voltáról szól. Igen, a sokféle, de mindig pontos és megbízható órák ketyegő, kattogó világából lépett ki azért, hogy egy olyan helyen tegye magát hasznossá, ahol másként telik az idő; olykor halálosan gyorsan, máskor ólmos fáradtsággal vonszolva magát. Kedves hallgatók, ismerjék meg Városi Anettet, aki önkéntesként dolgozott/dolgozik a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházban! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Nyertes Erasmus Köznevelési Akkreditációs pályázat a Sziládyban - Varga Judit igazgatónővel beszélgetünk. 2021 februárjában derült ki, hogy a Szilády gimnázium Erasmus Köznevelési Akkreditációs pályázatot nyert. A már városunkban több iskola által elnyert és igénybe vett Erasmus pályázatokhoz képest ez egy kicsit más. Bővebb, hisz több éven keresztül lehet nemzetközi továbbképzéseket, utakat, intézménykövetést, szakértői segítséget lehívni ezen nyertes akkreditáció keretében. Mindezt öt éven keresztül teheti majd a Szilády. Az első másfél év képzéseinek, utazásainak megtervezése és lehívása a napokban zárul. Az első intézményi tanulmányutat Finnországba tervezzük - meséli igazgatónő - hisz köztudottan rengeteg jó módszert és utat követnek ott, rendkívül eredményesen. Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Még mindig a Keresztapa III. Harminc évvel ezelőtt, 1990 karácsonyán bemutatták A Keresztapa harmadik részét. Aztán 2020 decemberében újra bemutatták, sokkal hosszabb címmel és néhány kulcsfontosságú változtatással. Miről árulkodik az, hogy a rendező, Francis Ford Coppola képtelen elengedni a filmjeit? Miért mondhatjuk, hogy a trilógia darabjai közül a harmadik rész számára a legszemélyesebb? Erről szól a Klasszikusok órája mai adása, amely folytatása egy megelőzőnek, a film hangulatát megidézve sok-sok Keresztapa zenével.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Kányádi Sándor: A fenyőrigó bekopogtat; A medve levele; Készülődés a lépesméz ünnepre

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A párválasztás hiánymotivált, illetve elégtelen okai 4. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája