Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 05. 04. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Pongrácz Kálmán, a Váci Jávorszky Ödön Kórház Újszülött-Csecsemő-Gyermek osztályának osztályvezető főorvosa

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád- Református

6:00 – Vedd és olvasd:Dr. Téglás Péter ajánlója - Körhinta (1955-ben forgatott, majd 1956-ban bemutatott magyar filmdráma) A Körhinta 1955-ben készült, 1956-ban bemutatott fekete-fehér, magyar filmdráma. Fábri Zoltán alkotását az 1956-os cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmára jelölték. A forgatókönyvet Sarkadi Imre A kútban című, 1954-ben megjelent novellája alapján Fábri Zoltán és Nádasy László írta. A film neves szereplő gárdájában ott találjuk, a közelhútban elhunyt Törőcsik Marit. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Párkapcsolatokról, pályaválasztási tervekről beszélgettünk Lukács Orsival, Lajkó Laurával, Kovács Timivel és Gere Felíciával

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító:OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Csonka Balázs, az SZTE nemzetközi tanulmányokat hallgató hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről.  (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Nem csak repült, már manőverezett is az Ingenuity marshelikopter. Ismeretlen baktériumokat találtak a Nemzetközi Űrállomáson. Egy dzsungelben találták meg a kávétermesztés jövőjét. A fehérnél is fehérebb festék segítheti az épületek és a bolygó hűtését. Közelebb kerültünk a szellemrészecskék megértéséhez. Megfejtették a holt-tengeri tekercsek egyik titkát. Egy közel 4000 éves kődarab lehet az első európai 3D-s térkép. Állatokban már bizonyíték van rá, hogy a búzacsíra tumorellenes. Pókhálókból generált zene segíthet a pókok megértésében. Csigalassan sétált a Tyrannosaurus rex.

19:00  - Szép Álmokat: Csukás István: Settenkedő Tódor

19:15 - Irodalom az Éterben: Star Wars: Baljós árnyak

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Édes Árpád- Református és Lélekműhely: Választás, döntés, elköteleződés 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája