Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 05. 03. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: dr. Legeza József görögkatolikus lelkész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! – Arany-Michels Tímea - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Csonka Balázs, az SZTE nemzetközi tanulmányokat hallgató hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről. (ismétlés)

11:00 – Ziccer: Teljesen mindegy, hogy hol vagyok a világban Kiskunhalasra mindig vissza fogok térni! - beszélgetés Szalai Nóra fallabda edzővel a Ziccerben. Nóri évek óta a fővárosban él és dolgozik, de sohasem felejti el, hogy innen indult, itt tanult meg küzdeni, ide kötik sportos élményei. Jelenlegi életéről, terveiről mesél most! Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Partner kapcsolatok települések között (30 évvel ezelőtti elképzelések mai szemmel) – beszélgetés Pajor Kálmánnal

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Körhinta (1955-ben forgatott, majd 1956-ban bemutatott magyar filmdráma) A Körhinta 1955-ben készült, 1956-ban bemutatott fekete-fehér, magyar filmdráma. Fábri Zoltán alkotását az 1956-os cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmára jelölték. A forgatókönyvet Sarkadi Imre A kútban című, 1954-ben megjelent novellája alapján Fábri Zoltán és Nádasy László írta. A film neves szereplő gárdájában ott találjuk, a közelhútban elhunyt Törőcsik Marit.

14:00 – A tudomány mai állása: Agyba szerelhető mikrochip segíthet a mozgássérült emberek. Találtak egy hangyát, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát. A világ szárazföldi ökoszisztémáinak csupán 3 százaléka érintetlen - egy brit kutatás szerint. A zajszennyezés kockázatos a fák számára. Veszélyeztetett állatokat védő lövésdetektort fejlesztettek ki szegedi kutatók. Példátlan római kori maradványokat találtak Nagy-Britanniában. Még mindig nem tudják biztosan, mikor és hogyan keletkeztek a rejtélyes Nazca-vonalak. Milyen a világ legcsendesebb szobája, ahol maximum 1órát lehet kibírni. Előttünk a mélytengeri bányászat lehetősége.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Anyósok. Vendégek: Magyar Bálint - Szatmári Orsi - Sztárek Andrea (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Star Wars: Baljós árnyak

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Arany-Michels Tímea - Református és Lélekműhely: Választás, döntés, elköteleződés 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája