Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 05. 02. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló:dr. Legeza József görögkatolikus lelkész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom:Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Hat láb, két szív, egy büszkeség, avagy a Hard Dog Race - Púza Andrással a Hard Dog Race megálmodójával beszélgetünk. András igen különös életútját nehéz egy riportba belefoglalni, mégis megpróbálom a lehetetlent. Minden kutyás interjúban igyekszem kideríteni, hogy a partnerem hogyan lett kutyás, mikor "kutyásodott" el. Sokan, sokféleképpen szeretjük a kedvenceinket, van aki a kanapén szeret tévézni a kutyájával, van aki mindenféle trükköt tanít neki és van aki a sárban is fetreng a kutyájával. Na, nekik ismerős András neve és az amit létrehozott, képvisel. De mi is az a Hard Dog Race? Aki járt már ezen a versenyen, tudja, hogy nem feltétlenül a helyezésről, az éremről szól. Kutya és gazda egy közös célért küzdenek, együtt mindenen át. Szó szerint. András mesél nekünk arról, hogy hogyan jött a Hard Dog Race ötlete, mikor és hol volt az első verseny. 2016 óta rengeteg változáson, fejlődésen ment át az esemény. Ezekről is hallani fogunk a mai adásban. A Hard Dog Racenek küldetése van, nem is akármilyen, nem csak egy szimpla terepfutó verseny, például a Not Just Run versenyből befolyt összeg egy részét minden évben jótékony célra ajánlják fel. Valamint választ kapunk arra is, hogy hogyan és milyen feltételekkel indulhatunk egy ilyen versenyen. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: „Mennynek és földnek Ura, ki azt parancsolád, hogy ha e világon nyomósok akarunk lenni, tiszteljük atyánkat és anyánkat, kiktűl életünket vettük: kérlek, oltalmazd meg az én szerelmes szüleimet, minden testi-lelki nyavalyáktúl. Fogadásod tartja, én Istenem, hogy meggyalázod, aki atyját, anyját nem tiszteli: aki pedig böcsüli, meghallgatod minden könyörgésében és hosszú életűvé tészed e földön maradékát. Adj azért nékem csendes és szelíd elmét, hogy szüleimet és gondviselőimet tiszteljem, engedelmesen szavokat fogadjam, meg ne háborítsam: vénségeket és fogyatkozott erejeket meg ne utáljam, mint amaz istentelen Kám; hanem reám való gondviselésekért és fáradságokért holtig úgy szolgáljak nékik, mint uraimnak, tudván, hogy elégségesen meg nem hálálhatom az ő sok fáradságokat és velem való bajlódásokat.” (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                    

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus szentmise

19:00 – Szép álmokat: Csukás István: A sánta kutya; A komolytalan kecskebéka

19:15 – Irodalom az éterben: Star Wars: Baljós árnyak

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Választás, döntés, elköteleződés 2. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája