Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 30. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Goda Vera csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Én úgy érzem, hogy engem nagyon szerettek a kollégáim! - beszélgetés Danajka János nyugalmazott tűzoltóval, aki közel harminc éven az egyik legképzettebb lánglovagnak számított Halason. Zsanai gázkitörés,  természeti és családi katasztrófák, közlekedési balesetek, háztüzek - János mindig ott volt, ahol szükség volt rá. Egy különleges, érdekes, tanulságos beszélgetés a Halas Rádió Jóllét magazinjában. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Agyba szerelhető mikrochip segíthet a mozgássérült emberek. Találtak egy hangyát, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát. A világ szárazföldi ökoszisztémáinak csupán 3 százaléka érintetlen - egy brit kutatás szerint. A zajszennyezés kockázatos a fák számára. Veszélyeztetett állatokat védő lövésdetektort fejlesztettek ki szegedi kutatók. Példátlan római kori maradványokat találtak Nagy-Britanniában. Még mindig nem tudják biztosan, mikor és hogyan keletkeztek a rejtélyes Nazca-vonalak. Milyen a világ legcsendesebb szobája, ahol maximum 1órát lehet kibírni. Előttünk a mélytengeri bányászat lehetősége. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kecskés Karina

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: A játékok útvesztőjében. Valljuk be! Sokszor ácsorgunk a játékboltok polcai előtt, hogy milyen játékot is vegyünk gyermekünknek. A gyerekek sokszor megkönnyítik a dolgunkat, hiszen hosszú listát tudnak adni kívánságaikról. De vajon tudjuk melyik játék, milyen területeket, képességeket, részképességeket fejleszt? Erre keressük a műsorban a választ. Vendégünk Hegyiné Lénárt Anikó, logopédus, gyógypedagógus. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Csonka Balázs, az SZTE nemzetközi tanulmányokat hallgató hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről. 

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben: Star Wars: Baljós árnyak

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: Elvárások. Választás, döntés, elköteleződés 1. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája