Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 29. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dobosi Győző borász, a Dobosi Pincészet és Birtokközpont vezetője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Föld helyett téglán terem a jövő élelmiszere. A túlnépesedésre és az időjárási anomáliákra sci-fibe illő megoldásokkal válaszol az emberiség: a jövő termőföldje nem napsütötte szántóföld, hanem üvegház, amiben tápkockával nevelik az elképesztő hozamokra képes zöldségeket. Csányi Ágnes Kohout Zoltánnal beszélget.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Zöld-tál: Madarak és fák napja - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki a Madarak és fák napjáról mesél az adásban. A fontos információk mellett remek recepteket hoz nekünk túrázáshoz, sétához. Megtudhatjuk, hogyan készül a mézes-szezámmagos csirkemell, a barackos teasütemény, de finom szendvicskrémek és saláták receptjeit is hallhatjuk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Érdekes emberek: Hobbija az éneklés - Szűcs - Nagy Liza a Bibó gimnázium végzős diákja, a IX. Pont karaoke verseny győztese

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Hat láb, két szív, egy büszkeség, avagy a Hard Dog Race - Púza Andrással a Hard Dog Race megálmodójával beszélgetünk. András igen különös életútját nehéz egy riportba belefoglalni, mégis megpróbálom a lehetetlent. Minden kutyás interjúban igyekszem kideríteni, hogy a partnerem hogyan lett kutyás, mikor "kutyásodott" el. Sokan, sokféleképpen szeretjük a kedvenceinket, van aki a kanapén szeret tévézni a kutyájával, van aki mindenféle trükköt tanít neki és van aki a sárban is fetreng a kutyájával. Na, nekik ismerős András neve és az amit létrehozott, képvisel. De mi is az a Hard Dog Race? Aki járt már ezen a versenyen, tudja, hogy nem feltétlenül a helyezésről, az éremről szól. Kutya és gazda egy közös célért küzdenek, együtt mindenen át. Szó szerint. András mesél nekünk arról, hogy hogyan jött a Hard Dog Race ötlete, mikor és hol volt az első verseny. 2016 óta rengeteg változáson, fejlődésen ment át az esemény. Ezekről is hallani fogunk a mai adásban. A Hard Dog Racenek küldetése van, nem is akármilyen, nem csak egy szimpla terepfutó verseny, például a Not Just Run versenyből befolyt összeget minden évben jótékony célra ajánlják fel. Valamint választ kapunk arra is, hogy hogyan és milyen feltételekkel indulhatunk egy ilyen versenyen. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Én úgy érzem, hogy engem nagyon szerettek a kollégáim! - beszélgetés Danajka János nyugalmazott tűzoltóval, aki közel harminc éven az egyik legképzettebb lánglovagnak számított Halason. Zsanai gázkitörés,  természeti és családi katasztrófák, közlekedési balesetek, háztüzek - János mindig ott volt, ahol szükség volt rá. Egy különleges, érdekes, tanulságos beszélgetés a Halas Rádió Jóllét magazinjában. Érdemes meghallgatni!

19:00 – Szép Álmokat: Csukás István: Csizmás Kandúr

19:15 – Irodalom az Éterben: Star Wars: Baljós árnyak

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Elvárások Választás, döntés, elköteleződés 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája