Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 11. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Csiba Tibor atya, az isaszegi Szent István király templom plébánosa

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Sugárzásmérés - Oláh Gergely geofizikussal beszélgetünk. Oláh Gergely két területen is dolgozik, s amíg az elmúlt héten a mozgásterápia területéről mesélt és adott hasznos tanácsokat, most geofizikusként a sugárzásméréssel ismertet meg bennünket. Elsődlegesen az épületek gamma és radon sugárzási értékeit méri ki, melyek elsődlegesen a régi épületek kohósalakkal feltöltött aljzatában, esetleg falaiból származik. Mit is jelent ez valójában, mennyire veszélyes és hogyan lehet megoldást találni probléma esetén, megtudják, ha velünk tartanak! Miért félünk az atomenergiától, milyen új trendek vannak a világban evvel kapcsolatban? Erről biztató és meglepő adatokat hallunk Oláh Gergelytől. Tartsanak velünk az interjúba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A zene általánosan emberi jelenség. Minden kultúrában megvan, sőt, minden kultúra zenének ismeri fel a másik zenéjét még akkor is, ha az idegen, ha esetleg nem is tartja szépnek. A zene emeli az önbizalmat, jobb kedvet ad, ezért például többet vásárolunk, ha – és ezt pontosan megmérték – valami kellemes limonádé csordogál „zenei kloroformként” a hangszórókból. Csak be kell kapcsolni, mindig négy-hat decibellel kell a folyton változó zajszint fölött tartani, és már jön is a profit érdekében tudományosan tervezett manipulatív hatás. Van azért egy hátulütője a dolognak: nem csak a jó polgárember önbizalma lesz nagyobb a bevásárló zene hatására. A tolvajé is megnő, amit ő aztán a saját „szakmájában” kamatoztat. Fosszíliák ugyan értelemszerűen nem állnak rendelkezésre, de a még létező vadászó-gyűjtögető embercsoportok és törzsek megfigyeléséből egyértelmű: zenének már az őskorban, az emberré válás hajnalán is léteznie kellett. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                    

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp: (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus szentmise

19:00 – Szép álmokat: Fésűs Éva: Csupafül - Sárkányt röptetünk

19:15 – Irodalom az éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

20:00 – Kommcast: Karikó Katalin személyesen magyarázza el hallgatóinknak, hogyan működik a Pfizer/BioNTech modern, hírvivő RNS alapú koronavírus-elleni oltása. A Széchényi-díjas kutatót vasárnap este 20 órától hallhatják a Kommcastben, a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének műsorában. Tartsanak velünk!

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A család kialakulása 3. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen