Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 09. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Cserháti László Dr. a Széchenyi Társaság alelnöke, a Katolikus Karitasz munkatársa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Szabó Judit a JuMa kutyaiskolák vezető oktatója lesz a vendégem. Az internet tele van cukinak vélt kutyás videókkal, amin gyermekek ölelgetik, lovagolnak az ebeken. Külső szemlélőként úgy gondoljuk, hogy ezek aranyosak, pedig rengeteg veszélyt hordoznak magukban. Mi a baj ezekkel a felvételekkel? Az emberek évszázadok óta családtagként kezelik a kutyájukat, nincs olyan terület amiben ne lennének a segítségünkre, viszont valahogy a kutya, gyermek kapcsolatot mégsem tudjuk a helyén kezelni. Mire kell megtanítani, mind a gyermekünket, mind a kutyánkat a biztonságos együttélésért? Mi az amit semmiképp nem szabad megengedni? Beszélgetni fogunk arról is, hogy miért fontos a kutyánknak egy hely, legyen az egy szobakennel, egy sarok, egy ház, ahová nyugodtan visszavonulhat. Bár az adásban nem hangzik el, de nem győzzük elégszer elmondani, hogy mielőtt négylábú családtagot viszünk haza, mindenképp keressünk fel egy szakembert, aki pár kérdés alapján biztonságosan segít nekünk kutyát választani, legyen szó örökbefogadásról vagy vásárlásról! Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Az a legjobb, hogy újra együtt van a család! - beszélgetés Gusztos Bencével a Megasztár egyik nagy felfedezettjével. Mi történt vele az elmúlt tíz évben? Miért élt, dolgozott családjával közel hét esztendőn át Angliában? Miért jöttek végleg haza? Milyen tervei vannak itt Kiskunhalason? Érdemes meghallgatni a Jóllét magazint és Gusztos Bencét! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Pályára állt a magyar műhold. Csillagközi utazásokhoz hoztak létre navigáció rendszert. Sikerült meghatározni a Mars magjának méretét. A súlytalanság nem ront a borok minőségén. Rekonstruálták Tutanhamon fáraó apjának arcát. Új gyógymódot találhattak az ekcémára. Bélbetegségek okát fedték fel a magyar kutatók. Egy ismert vírus lehet az agydaganat elleni csodafegyver. Gyógyítóan hatnak a természet hangjai. Úgy kell beszélni a lovakhoz, mint a gyerekekhez. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Mahó Andrea

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Föld napja - klímabarát tányér. Mongyi Mariannával, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével beszélgetünk az április 19-én tartott Föld napjáról. Kialakulásáról, fontosságáról, programokról számol be. A beszélgetésből megtudhatjuk, milyen is egy klímabarát tányér, mit fogyasszunk, hogy óvjuk, védjük a környezetünket. Gyümölcsleves mellett gombapaprikás és áfonyás- mákos muffin is készül. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Kupsza Tamás a BGE - közösségszervező szak hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A család kialakulása 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Horthy Miklósné - Napló 1944-45