Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 07. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Erdélyi Tibor 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk –Halasi kaleidoszkóp: Diákmunka, fecskeprogram, faültetés, szemétszedés, Városi Civil Alap pályázat, zöld kérdőív felmérés, 1%-os felajánlások, legeltetési és ebzárlat, óvodai-bölcsődei beiratkozások - beszélgetés Kuris István László alpolgármesterrel a Halasi Kaleidoszkópban. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Tekerni mindig lehet! - beszélgetés Király Gáborral a Halasi Bringabarát Klub elnökével. Hová, merre érdemes kerékpározni Kiskunhalasról? Milyen az ideális kerékpár a bicajozáshoz? Milyen alapvető felszerelések kellenek a bringára? Ötletek, javaslatok, kerékpár túrák ebben a gyönyörű tavaszi napsütésben.  Hallgassa a Ziccert, majd pattanjon nyeregbe!

11:00 – Jóllét: Irány a kert! - beszélgetés Pősz Miklós agrármérnökkel a Jóllét magazinban. Hogyan kell palántázni? Hogyan lehet akár az erkélyen vagy az ablakpárkányon is paradicsomot, paprikát, fűszernövényeket termeszteni? Milyen a szakszerű metszés? Hogyan védekezhetünk a kártevők ellen? A szakember mindenre megadja a választ! Ötletek, praktikák, tanácsok mindenkinek! Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Túlzások - böjt. Vendégek: Peller Károly, Nagy Sándor, Szabó Leslie (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:15 – Hogyan intézzem: Nevelőszülői díjazás, egyéb juttatások - Versegi Andrea TB szakértőt hallják. Mai témát folytatom azzal, hogy megnézzük milyen összefüggések vannak a nevelőszülői GYED és a nevelőszülői díjazás között. Foglalkoztatási jogviszonyban a nevelőszülő meghatározott díjazásban részesül melynek összege az alapdíjból, kiegészítő díjból, és a többlet díjból tevődik össze. Amennyiben két éven aluli gyermeket gondoz a szülő, kizárólag az alapdíjra és a nevelőszülői GYED-re válhat jogosulttá. Mindenképpen elgondolkodtatóak a számok amelyek az adásban elhangzanak, azon felül, hogy érdemes, de még jó érzés is gondoskodni másokról.

18:00- Érdekes emberek: A Halashoz közeli Tázláron szolgál Mezei Ferenc plébános atya. Gyermekkori nagy álma teljesült azzal, hogy az Úristen személyes hívását megértve, a papi szolgálatra tette fel az életét. Megküzdött azért, hogy ez a cseppet sem könnyű életpálya az övé lehessen! A beszélgetés végén lelki útravalót is kaphatunk Feri atyától.

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben:Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely –A család kialakulása 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Horthy Miklósné - Napló 1944-45