Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 06. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Erdélyi Tibor 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - Sarlatán  (cseh-ír-szlovák-lengyel filmdráma, 2020) Korát megelőző orvosfenomén, vagy az emberek jóhiszeműségével játszó kuruzsló? A csehszlovák gyógynövényszakértő, Jan Mikolášek emberek millióit gyógyította, akiknek nem volt pénze vagy lehetősége arra, hogy valódi orvosokhoz forduljanak. Tudásának felsőbb körökben is híre ment, többen többféleképpen próbálták ellehetetleníteni a munkáját – legyen szó a fasizmus éveiről, vagy az azt követő kommunizmusról. A történelmi tablók szakavatott rendezője, Agnieszka Holland (Európa, Európa, Sötétségben) ismét egy kevésbé ismert életutat tár a közönség elé. A Sarlatánban Mikolášek sikerekben és bukásokban gazdag életén keresztül azonban nem egyetlen sors, hanem a XX. századi Kelet-Európa korszakai és gondolkodásmódja tárul elénk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Krámli Krisztina a 2018-as szüreti futás legjobb női versenyzője mesél a 15 éves futó karrierjéről

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító:Sugárzás mérés és mozgásterapeuta - Oláh Gergely életútja. Hogyan kerül a csizma az asztalra? Hogyan lesz személyi edző, mozgásterapeuta egy diplomás geodéta? A kiskunhalasi születésű, alig 30 éves fiatalember életútja sok izgalmas kanyarral teljes!  Gergő a földtudományi tanszéken végezte el az egyetemet. 9 éve gitározik, edz és beleszeretett a tánc meditációba. A változások és vállalkozások sora azonban még messze nem teljes. Először a mozgásterápiával foglalkozik, majd a zenészek tipikus mozgásszervi gondjait segíti a gitartorna.hu oldalon tudásával. De egy különleges és igen ritka szakma is elindul az életében. Ma az építőanyagok, épületek veszélyes sugárzás mérésével foglalkozik idejének nagy részében. Tartsatok velünk ebbe az izgalmas életút interjúba! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Pályára állt a magyar műhold. Csillagközi utazásokhoz hoztak létre navigáció rendszert. Sikerült meghatározni a Mars magjának méretét. A súlytalanság nem ront a borok minőségén. Rekonstruálták Tutanhamon fáraó apjának arcát. Új gyógymódot találhattak az ekcémára. Bélbetegségek okát fedték fel a magyar kutatók. Egy ismert vírus lehet az agydaganat elleni csodafegyver. Gyógyítóan hatnak a természet hangjai. Úgy kell beszélni a lovakhoz, mint a gyerekekhez.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: A család kialakulása 1. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió