Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 05. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Dr. Maszárovics Zoltán

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Sugárzás mérés és mozgásterapeuta - Oláh Gergely életútja. Hogyan kerül a csizma az asztalra? Hogyan lesz személyi edző, mozgásterapeuta egy diplomás geodéta? A kiskunhalasi születésű, alig 30 éves fiatalember életútja sok izgalmas kanyarral teljes!  Gergő a földtudományi tanszéken végezte el az egyetemet. 9 éve gitározik, edz és beleszeretett a tánc meditációba. A változások és vállalkozások sora azonban még messze nem teljes. Először a mozgásterápiával foglalkozik, majd a zenészek tipikus mozgásszervi gondjait segíti a gitartorna.hu oldalon tudásával. De egy különleges és igen ritka szakma is elindul az életében. Ma az építőanyagok, épületek veszélyes sugárzás mérésével foglalkozik idejének nagy részében. Tartsatok velünk ebbe az izgalmas életút interjúba! (ismétlés)

11:00 – Ziccer: Meg kell szakadni a pályán, mert ez a játék szent! - beszélgetés Tóth Ferenc tanár úrral az ötven évvel ezelőtti halasi "aranycsapatról". A Kiskunhalasi MEDOSZ az 1970-1971-es szezonban megnyerte az NBIII-as labdarúgó bajnokságot, majd feljutott az NBII-be, ahol rögtön az első évben bronzérmet nyert. Ennek most éppen fél évszázada! Tóth Ferenc krónikásként segít az emlékezésben. Nagy történetek, legendás játékosok és a karizmatikus edző: Virág István. A halasi labdarúgás messze legkiemelkedőbb éveire emlékezünk a Ziccerben. Kihagyhatatlan!(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Palánta és ember gondozás óvodától a nyugdíjig- Csanádi Lajossal és Kammerer Józsival beszélgetünk

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Sarlatán  (cseh-ír-szlovák-lengyel filmdráma, 2020) Korát megelőző orvosfenomén, vagy az emberek jóhiszeműségével játszó kuruzsló? A csehszlovák gyógynövényszakértő, Jan Mikolášek emberek millióit gyógyította, akiknek nem volt pénze vagy lehetősége arra, hogy valódi orvosokhoz forduljanak. Tudásának felsőbb körökben is híre ment, többen többféleképpen próbálták ellehetetleníteni a munkáját – legyen szó a fasizmus éveiről, vagy az azt követő kommunizmusról. A történelmi tablók szakavatott rendezője, Agnieszka Holland (Európa, Európa, Sötétségben) ismét egy kevésbé ismert életutat tár a közönség elé. A Sarlatánban Mikolášek sikerekben és bukásokban gazdag életén keresztül azonban nem egyetlen sors, hanem a XX. századi Kelet-Európa korszakai és gondolkodásmódja tárul elénk.

14:00 – A tudomány mai állása: Újabb bibliai szöveget tartalmazó tekercset találtak. Hangfelvételt küldött a NASA marsjárója. Sikeresen tesztelték a világ legnagyobb erejű űrrakétáját. Hamarosan berajzolhatóak lesznek a hiányzó utak a Google Térképbe. Jöhet a 700 TB kapacitású optikai korong. Óceáni mélységekbe süllyesztettek egy obszervatóriumot. Jöhet a fémkerekű bicikli. Átfogó vizsgálatok igazolják: az 5G nem veszélyes. Ultrahang lehet az Alzheimer-kór gyógyításának a kulcsa. Háromdimenziós térbeli nyomtatás segíti a hazai gyógyítást. Rejtélyes mozgást figyeltek meg tengeri állatoknál. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Illedelmesség. Vendégek: Bánfalvy Ági - Koós Réka - Ujvári Zoltán Szilveszter "Zola" (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád – Református és Lélekműhely: A család kialakulása 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió