Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 03. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Prisztács Edit 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A mozgás életünkkel betöltött szerepéről, jelentőségéről, fontosságáról már több műsorban is beszélgettünk civil illetve szakemberekkel. a műsor mai vendége elkötelezett híve az egészséges életmódnak, a rendszeres testmozgásnak, sportnak. Ezt a hitet, pozitív hozzáállást adja tovább a családjának, környezetének. Életmódjuk példaértékű és követésre méltó. Vendégünk: Dr. Szöllősy-Serfőző Melinda. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Meg kell szakadni a pályán, mert ez a játék szent! - beszélgetés Tóth Ferenc tanár úrral az ötven évvel ezelőtti halasi "aranycsapatról". A Kiskunhalasi MEDOSZ az 1970-1971-es szezonban megnyerte az NBIII-as labdarúgó bajnokságot, majd feljutott az NBII-be, ahol rögtön az első évben bronzérmet nyert. Ennek most éppen fél évszázada! Tóth Ferenc krónikásként segít az emlékezésben. Nagy történetek, legendás játékosok és a karizmatikus edző: Virág István. A halasi labdarúgás messze legkiemelkedőbb éveire emlékezünk a Ziccerben. Kihagyhatatlan! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Adathalászok, számítógépes bűnözők, trükkös csalók! - beszélgetés Kakas Szabolcs informatikussal. Az elmúlt napokban, hetekben nagyon sokan kaptak rejtélyes sms-eket, hivatalos paraméterekkel rendelkező hamis e-mail-eket. Mit lehet tenni? Hogyan vigyázzunk a jelszavainkra, PIN-kódunkra, egyáltalán az adatainkra, pénzünkre, intim szféránkra? Kakas Szabolcs szakemberként, elmondja hogy mire figyeljünk, mire vigyázzunk, hogyan védekezzünk a számítógépes csalók ellen! Tanácsait mindannyiunk érdekében meg kell fogadnunk!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Tudatos testhasználat - Oláh Gergely mozgásterapeuta tanácsai. Gergő életútja saját tapasztalat, tanulás és tanítás mentén haladt a mozgás és mozgatás terén. Tanította a masszázshenger helyes használatát, csoportban és egyénileg egyaránt. A gitártorna.hu oldalon a tipikus zenészeket, irodistákat kínzó mozgásszervi bajokra ad tanácsokat. Különleges a megközelítése a testi, mozgásszervi gondokat illetően. A napunk 24 órájában használjuk valahogyan a testünket, és ez nyilván meghatározza sajog-e, feszít-e valahol, vagy épp tök jól vagyunk! Érdemes minél több és többféle módon mozognunk, hogy minél szabadabban érezzük magunkat a bőrünkben szó szerint - meséli. Természetesen szót ejtünk arról is, hogy a testi fájdalmak és feszültségek sok üzenetet hordoznak a lelki kínjainkról. Arról is hallunk tőle, hogyan tudjuk ezeket az üzeneteket értelmezni. Tartsanak velünk ebbe az izgalmas és sok konkrét tanáccsal teljes adásba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. Az Újszövetség szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A húsvétnak megfeleltethető az időben korábban kialakult zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah), amely az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe, ezért nevezik a szabadság ünnepének (hág háhérut) is. A húsvét a pészahhal ritkán esik egybe, mivel a Hold járása szerinti naptár és a két változó ünnep számításától függ. A húsvét egybeesik a tavaszi nap-éj egyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelyek eleme a feltámadás, az újjászületés. Az ünnep napjainkban sokak számára a tavasz beköszöntének ünnepe, amely vallástalan tartalommal, a szabadban töltött szórakozást jelenti, a húsvéti nyúl és a húsvéti tojás szimbólumaival. A húsvétot Bach Húsvéti Oratóriumával ünnepeljük a Halas Rádióban.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pozitív kommunikáció (zsiráf) 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió