Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 02. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Makó János 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A mai Halasi Kaleidoszkópban tippeket kapunk arra, hogy hogyan tudunk minőségi időt tölteni kedvencünkkel. Szabó Judit a JuMa kutyaiskolák vezető oktatója lesz a vendégem. Judit többek között mesél arról, hogy ha hatósági karanténba kerülünk mivel fárasszuk le a kutyánkat. Ötleteket hallhatunk, hogy mennyire egyszerű, jó és élvezetes játékokat készíteni négylábú kedvencünknek. Illetve bepillantást kapunk az újonnan indult JuMa kutyanapközi életébe is. Gyermek gyermeknek a jó barátja, kutya pedig kutyának. Miért van szükség egyáltalán kutyanapközire? Erre a kérdésre is választ fogunk kapni a mai adásból, tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – Érdekes emberek: Adathalászok, számítógépes bűnözők, trükkös csalók! - beszélgetés Kakas Szabolcs informatikussal. Az elmúlt napokban, hetekben nagyon sokan kaptak rejtélyes sms-eket, hivatalos paraméterekkel rendelkező hamis e-mail-eket. Mit lehet tenni? Hogyan vigyázzunk a jelszavainkra, PIN-kódunkra, egyáltalán az adatainkra, pénzünkre, intim szféránkra? Kakas Szabolcs szakemberként, elmondja hogy mire figyeljünk, mire vigyázzunk, hogyan védekezzünk a számítógépes csalók ellen! Tanácsait mindannyiunk érdekében meg kell fogadnunk!

9:00 – Jóllét: Irány a kert! - beszélgetés Pősz Miklós agrármérnökkel a Jóllét magazinban. Hogyan kell palántázni? Hogyan lehet akár az erkélyen vagy az ablakpárkányon is paradicsomot, paprikát, fűszernövényeket termeszteni? Milyen a szakszerű metszés? Hogyan védekezhetünk a kártevők ellen? A szakember mindenre megadja a választ! Ötletek, praktikák, tanácsok mindenkinek! Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

10:00- Református istentisztelet

11:00 – A tudomány mai állása: Újabb bibliai szöveget tartalmazó tekercset találtak. Hangfelvételt küldött a NASA marsjárója. Sikeresen tesztelték a világ legnagyobb erejű űrrakétáját. Hamarosan berajzolhatóak lesznek a hiányzó utak a Google Térképbe. Jöhet a 700 TB kapacitású optikai korong. Óceáni mélységekbe süllyesztettek egy obszervatóriumot. Jöhet a fémkerekű bicikli. Átfogó vizsgálatok igazolják: az 5G nem veszélyes. Ultrahang lehet az Alzheimer-kór gyógyításának a kulcsa. Háromdimenziós térbeli nyomtatás segíti a hazai gyógyítást. Rejtélyes mozgást figyeltek meg tengeri állatoknál. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Boros Lajos

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Legyen bármilyen évszak, hétköznap vagy ünnep, mindig akadnak olyanok, akiket semmi nem zavar meg abban, hogy rossz fát tegyenek a tűzre. Talán így lehetne összefoglalni mindazt, amit Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszony az elmúlt néhány nap eseményei kapcsán elmondott. Ugyanakkor felhívja figyelmünket azokra a veszélyekre is, amely az ünnep kapcsán ránk leselkednek!

14:00 – Babusgató: A mozgás életünkkel betöltött szerepéről, jelentőségéről, fontosságáról már több műsorban is beszélgettünk civil illetve szakemberekkel. a műsor mai vendége elkötelezett híve az egészséges életmódnak, a rendszeres testmozgásnak, sportnak. Ezt a hitet, pozitív hozzáállást adja tovább a családjának, környezetének. Életmódjuk példaértékű és követésre méltó. Vendégünk: Dr. Szöllősy-Serfőző Melinda. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00 – Önindító: Sugárzás mérés és mozgásterapeuta - Oláh Gergely életútja. Hogyan kerül a csizma az asztalra? Hogyan lesz személyi edző, mozgásterapeuta egy diplomás geodéta? A kiskunhalasi születésű, alig 30 éves fiatalember életútja sok izgalmas kanyarral teljes!  Gergő a földtudományi tanszéken végezte el az egyetemet. 9 éve gitározik, edz és beleszeretett a tánc meditációba. A változások és vállalkozások sora azonban még messze nem teljes. Először a mozgásterápiával foglalkozik, majd a zenészek tipikus mozgásszervi gondjait segíti a gitartorna.hu oldalon tudásával. De egy különleges és igen ritka szakma is elindul az életében. Ma az építőanyagok, épületek veszélyes sugárzás mérésével foglalkozik idejének nagy részében. Tartsatok velünk ebbe az izgalmas életút interjúba!

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben: Eric Knight: Lassie hazatér

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Édes Árpád – Református és Lélekműhely: Pozitív kommunikáció (zsiráf) 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A láthatatlan légió