Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 03. 28. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bölcsföldi András 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: A kovászos kenyér titkai - Oláhné Fűz Ibolya tapasztalatait osztja meg velünk. Tudták, hogy a kovászt, ha lisztből-vízből elindítják, életre kel? És rendszeresen kell táplálni? És azt, hogy a legrégebbi kovász, amiről tudunk 103 éves, és egyre erősebb és jobb? Nem véletlen a biblia szava? "Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, melyet egy asszony megfogott, és belekeverte három merőnyi lisztbe, amíg meg nem kelt az egész." Csodálatos és egészséges dolog kenyeret sütni magunknak, a családnak. Számomra ez egy szenvedély is, ami hatalmas örömöt ad - meséli Ibolya - átélni, ahogy lisztből, vízből és sóból életre kel és kisül egy élőlény, a kenyér. Igazi csoda. Utóbbi időben egyre divatosabb dolog a saját kovászos kenyér készítés, legyen az búzából, vagy ép gluténmentes lisztből egyaránt. Miért is? Oka lehet az is, hogy egyre többen küzdenek ételintoleranciával, különféle emésztési nehézségekkel, egyszerűen nem jól működik a tápcsatornánk. Ezek egyik fő oka lehet, hogy hiányoznak az egészséges élő baktériumok, gombák, sok száz apró mikro lényecske a szervezetünkből. Ennek elsődleges és természetes forrása volt a 60-as évek előtt a pékáru, melyben a kelesztés során ezek az apró lények előemésztették a glutént és segítettek ezáltal sokféle módon bennünket. De nem kell ennek így maradnia, tehetünk önmagunkért. Nos, kovászolásra fel, indulhat egy igazi kaland! Tartsanak velünk ebbe az élvezetes és hasznos beszélgetésbe! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A zene általánosan emberi jelenség. Minden kultúrában megvan, sőt, minden kultúra zenének ismeri fel a másik zenéjét még akkor is, ha az idegen, ha esetleg nem is tartja szépnek. Az afrikai és a távol-keleti, számunka furcsa dallamokról is automatikusan meg tudjuk állapítani például, hogy nem a megszokott értelemben vett emberi kommunikációt, de nem is egyszerűen zajt hallunk. A zenének ráadásul nem csak térbeli kiterjedése fedi le az emberiség szállásterületét, időben ugyanígy működik a képlet: ameddig csak vissza tudunk tekinteni, mindig volt nyoma. Fosszíliák ugyan értelemszerűen nem állnak rendelkezésre, de a még létező vadászó-gyűjtögető embercsoportok és törzsek megfigyeléséből egyértelmű: zenének már az őskorban, az emberré válás hajnalán is léteznie kellett. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                    

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas Anno: Egy halasi Zseny. Csak néhány helytörténeti rövid írás emlékezik manapság városunk egykor ország- és világszerte nevezetes alakjáról. Halas egykori neves és gazdag családjának legkiemelkedőbb személyére emlékezünk ezzel a bejegyzéssel. Róla beszélgetünk Végső István történésszel.(ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp: (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus szentmise

19:00 – Szép álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben: Petőfi Sándor: János Vitéz

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A család, mint élő rendszer 4. 2.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az ellopott futár