Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 18. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Latorcai-Újházi Aranka

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! – Kovács Teodóra - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Meraki – görög recept a flow-ra. Boldogságatlasz-sorozatunk utolsó epizódjában arra keressük a választ, hogy a többezer éves, az európai civilizáció egyik alapkövének tekintett görögök miben látják a boldog, kiegyensúlyozott, derűs élet titkát. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Zöld-tál: Vegetáriánus életmód - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője a vegetáriánus életmódba kalauzol bennünket. Megtudhatjuk, hogy milyen típusai vannak, milyen ételeket, alapanyagokat kell elhagynunk, ha ezt az életmódot választjuk. Hasznos tanácsok mellett vegetáriánus ételek receptjeivel is készült. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Sütőtök - Megtudhatják hogyan készül a sütőtökből rizottó vagy torta Brinkus Helga műsorvezetőtől

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Bíró Anikó szakmai életútja - "A közösség az igazi misszióm!". A Református Egyházközség Benjámin Szociális Intézmény vezetője 13 éve dolgozik Kiskunhalason. Diakónusnak tanultam Nagykőrösön, és eleinte nem akartam sérültek között dolgozni, meséli a kezdetekről. Mi is a diakónus? Az egyház azon munkatársait nevezik így, akik valamilyen nehézséggel, például fogyatékkal élők, esetleg idősek, vagy épp szenvedélybetegek közösségét segítik. Ebben az interjúban megismerjük Anikó szakmai életútját, fő motivációit ezen az egyszerre nehéz, ugyanakkor sok örömmel teli munkában! Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Tantusztól az okostelefonig! - beszélgetés Daday Zoltán távközlési üzemmérnökkel a Jóllét magazinban. Képzeletbeli időutazásunk 1958-tól indul, majd sorra vesszük a halasi távközlési mérföldköveket a telefonos kisasszonyoktól, az MATÁV-on és az EMITEL-en át a 21.század szinte követhetetlen, nyílt végű technikai megoldásai felé. Hol a határ? Hol a vége ennek a nagyon dinamikus változásnak? Zoli bácsi mesél, tényeket, adatokat mond és nagy-nagy történeteket a '60-as, '70-es, '80-as évek visszahozhatatlan világából. Érdemes meghallgatni! (kép forrása: halasmedia.hu)

19:00 – Szép Álmokat: Ted Clever: A repülő kutya

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! -Kovács Teodóra - Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 14. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár