Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 26. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szerednyei Béla 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Nyáry Krisztián: Általad nyert szép hazát - A Himnusz és a himnuszok kalandos élete (Corvina kiadó 2020.) Kölcsey Ferenc úgy halt meg 1838-ban, hogy egy percig sem gondolt rá: műve egyszer mindenki által ismert nemzeti himnusz lesz, és azt sem gondolhatta, hogy a költemény vélt születésének időpontja, majdan a magyar kultúra napja le. Az „Isten, áldd meg a magyart!” keletkezésének és közös imává válásának kalandos, véletlenekkel és tévedésekkel tarkított története, talán ez idő szerint sem fejeződött be. Erről szól Nyáry Krisztián irodalomtörténész páratlanul érdekes könyve.(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Mennyire vagy rámenős? Vendégek: Dolly - Horányi Juli YOULÏ - Köteles Leander. Tartsanak velünk!(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Ezen a héten Tóth Norbival, egy világlátott fiatalemberrel beszélgettünk itthoni és külföldi munkatapasztalatairól.

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: Hogy terem a boldogság? - Majoros Csabi élettapasztalatai. Van, aki szeret utánajárni a dolgoknak, megvizsgálni mi a jó és mi nem. S ami jó, megtartani! Talán ez gondolat, ami bibliai üzenet is egyben, jellemezheti legjobban Majoros Csabi életútját, útkeresését. Mind a boldogság, mind a belső lelki egyensúly megtalálása talán a legfontosabb céljai lehetnének mindannyiunknak, mégis oly kevesen keresik ezt tudatosan. Csaba igen korán és bátran erre az útra lépett. A keresés nem volt hiábavaló, sok bölcsességet talált, mind testi, mind lelki értelemben. Hogy mik ezek? Hogy a sok évi lisztérzékenység után hogyan süt magának tápláló kovászos kenyeret? S végül álljon itt kedvenc idézete Weöres Sándortól:  "Ne várj csodát. Mert a csodás ígéret teljesül, anélkül hogy csoda történne." Tartsatok velünk ebbe a rendkívül izgalmas beszélgetésbe! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Először repült a Vénuszhoz a Naphoz küldött űrszonda. Állandó űrállomást építenének egy törpebolygó köré. Útjára indulhat az új magyar műhold. Májusban landolhat a Marson a kínai szonda. Aludni megy a rák a kemoterápia alatt. Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív- és érrendszeri egészség javításáról van szó. Hat tanács nyakfájás ellen. Újfajta kémiai kötést fedeztek fel. Meglepő jelenségeket okoz az óceánok kémhatásának változása. Óriási lepedőkkel takarják le a gleccsereket, hogy lelassítsák olvadásukat. Hölgyek, akik a találmányukról lettek híresek.

19:00  - Szép Álmokat: Andersen: Rút kiskacsa

19:15 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 8. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz