Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 25. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Szerednyei Béla 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Hogy terem a boldogság? - Majoros Csabi élettapasztalatai. Van, aki szeret utánajárni a dolgoknak, megvizsgálni mi a jó és mi nem. S ami jó, megtartani! Talán ez gondolat, ami bibliai üzenet is egyben, jellemezheti legjobban Majoros Csabi életútját, útkeresését. Mind a boldogság, mind a belső lelki egyensúly megtalálása talán a legfontosabb céljai lehetnének mindannyiunknak, mégis oly kevesen keresik ezt tudatosan. Csaba igen korán és bátran erre az útra lépett. A keresés nem volt hiábavaló, sok bölcsességet talált, mind testi, mind lelki értelemben. Hogy mik ezek? Hogy a sok évi lisztérzékenység után hogyan süt magának tápláló kovászos kenyeret? S végül álljon itt kedvenc idézete Weöres Sándortól:  "Ne várj csodát. Mert a csodás ígéret teljesül, anélkül hogy csoda történne. "Tartsatok velünk ebbe a rendkívül izgalmas beszélgetésbe!

11:00 – Ziccer: Több, mint kézilabda... - beszélgetés Demeter Józseffel a Kiskunhalasi UKSC edzőjével. Mit adott és mit vett el a világjárvány a halasi kézilabdásoktól? Hogyan sikerült növelni az utánpótlás csapatok és ezzel együtt az igazolt sportolók számát? Hogyan ért véget és hogyan kezdődik az őszi és a tavaszi bajnoki idény? Tények, adatok, válaszok a club elnökétől. Sportoljunk együtt a Ziccer segítségével! (ismétlés)

 

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Regős Gyula - egy tősgyökeres halasi életútja

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Nyáry Krisztián Általad nyert szép hazát - A Himnusz és a himnuszok kalandos élete (Corvina kiadó 2020.) Kölcsey Ferenc úgy halt meg 1838-ban, hogy egy percig sem gondolt rá: műve egyszer mindenki által ismert nemzeti himnusz lesz, és azt sem gondolhatta, hogy a költemény vélt születésének időpontja, majdan a magyar kultúra napja le. Az „Isten, áldd meg a magyart!” keletkezésének és közös imává válásának kalandos, véletlenekkel és tévedésekkel tarkított története, talán ez idő szerint sem fejeződött be. Erről szól Nyáry Krisztián irodalomtörténész páratlanul érdekes könyve.

14:00 – A tudomány mai állása: Sötét sugarak lövellnek ki egy fekete lyukból. Megérett az űrben ültetett retek, ebből falatoznak az asztronauták. Új eredmények a méz eredetének kimutatásában. Jön a mesterséges tehéntej. A kávé védhet az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen. Összefüggést találtak a vakbélműtét és a Parkinson-kór között. A molekuláris hidrogén lehet a hosszú élet titka. Az egypetéjű ikrek sem tökéletes klónok.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Kísértések. Vendégek: Dolly - Horányi Juli YOULÏ - Köteles Leander. Tartsanak velünk! (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: G.Joó Katalin: Mesevonat, Örömtánc

19:15 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A terápiás csoportok segítő hatásai 7. 3. pont: a csoport az információátadás helye 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz