Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 19. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Lajta Gábor 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál- Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. A vezércsel - amerikai drámasorozat. Egy filmen kevésbé feldolgozott sport, a sakk világába kalauzol A vezércsel (The Queen’s Gambit), a Netflix kosztümös minisorozata, mely azonban tovább mutat ennél. Nemcsak sportfilmről van szó, hanem egy fiatal lány felnőtté válásának történetéről is. A meghatározó női szemszögön keresztül belelátunk az akkori amerikai mindennapokba, nem elkerülve az olyan súlyos témákat sem, mint az alkoholizmus vagy a gyógyszerfüggőség. A főszereplő a fiatal Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), akit hányatott gyerekkora megedz arra, hogy minden helyzetben megtanuljon túlélni. Az árvaházban nevelkedő kislány sakkhoz való ritka tehetsége új irányba tereli életét: miután felfedezi magának a játékot, csak a sakk iránti szenvedélye vezérli. Elhivatottságával pedig felhívja magára a környezete figyelmét.(filmtekercs.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Kísértések. Vendégek: Dolly - Horányi Juli YOULÏ - Köteles Leander. Tartsanak velünk!(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Dudás Roland, biológia-történelem szakos tanárral beszélgettünk

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: Kamara Máté - mit tanul egy szinkronszínész? Máté alig húszéves és máris egy csomó élettapasztalata van. Végzett pincér, dolgozott itthon, és Írországban. Nyitott szemmel jár és tapasztal. És nem fél lépni, ha úgy érzi itt az ideje. Bár csodás tapasztalatokat szerzett külhonban, mégis visszahúzott a szíve. És ami a legizgalmasabb, jelenleg mesterszintű szinkronszínész képzésre jár Budapestre. Hogyan is jutott eszébe ez a dolog, mit is tanul egy szinkronszínész? Mindezt megtudjátok, ha velünk tartotok ebbe az izgalmas életútba, beszámolóba! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 – Ökumenikus Imahét: Egy test: „Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket” (Friebert Tibor-baptista)

19:00  - Szép Álmokat: Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok 10-12.fejezet

19:15 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Bödecs Pál- Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 5. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt