Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 18. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Kukorelly Endre

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Kamara Máté - mit tanul egy szinkronszínész? Máté alig húszéves és máris egy csomó élettapasztalata van. Végzett pincér, dolgozott itthon, és Írországban. Nyitott szemmel jár és tapasztal. És nem fél lépni, ha úgy érzi itt az ideje. Bár csodás tapasztalatokat szerzett külhonban, mégis visszahúzott a szíve. És ami a legizgalmasabb, jelenleg mesterszintű szinkronszínész képzésre jár Budapestre. Hogyan is jutott eszébe ez a dolog, mit is tanul egy szinkronszínész? Mindezt megtudjátok, ha velünk tartotok ebbe az izgalmas életútba, beszámolóba! (ismétlés)

11:00 – Ziccer: Több, mint kézilabda... - beszélgetés Demeter Józseffel a Kiskunhalasi UKSC edzőjével. Mit adott és mit vett el a világjárvány a halasi kézilabdásoktól? Hogyan sikerült növelni az utánpótlás csapatok és ezzel együtt az igazolt sportolók számát? Hogyan ért véget és hogyan kezdődik az őszi és a tavaszi bajnoki idény? Tények, adatok, válaszok a club elnökétől. Sportoljunk együtt a Ziccer segítségével! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: A tehetség - Bujdosó Ritával az EGYMI gyógypedagógusával beszélgetünk.

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – A tudomány mai állása: Folyik a próbaüzem a Duna-menti világító bringaúton. Baktériumkoktél szabadítaná meg a világot a műanyagoktól. Hatalmas völgyet találtak a mélyben. Kivételesen jó állapotú ókori gyorsétterem tárult fel Pompejiben. Hatalmas gyűrűt találtak a világűrben. Szökésben lévő csillagokat azonosítottak. Fából épített műholdaké lehet a jövő. Utasokkal tesztelték a futurisztikus közlekedési rendszert. Repülő autó kapott közúti engedélyt Európában. A legszűkebb hajszálerekbe is bejut egy új orvosi eszköz. Speciális fülhallgató véd a zajszennyezéstől. Neumann Jánosra, a XX. század legnagyobb hatású matematikusára emlékezünk. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Ökumenikus Imahét – Belső érés: „Maradjatok énbennem, és én tibennetek” – (Márton Arnold – római katolikus)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál – Reformátusés Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 5. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt