Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 17. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Debreczeni László 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: II. rész - A bélben rejtőző gondolkodás! - beszélgetés Dr. Guseo András neurológus és pszichiáterrel. A bélrendszer és az idegrendszer kapcsolatának legelismertebb hazai kutatója és szakembere Dr. Guseo András neurológus, pszichiáter. Hihetetlen, hogy számos komoly autoimmun és idegrendszeri betegség oka a belekben rejtőzik. Mi is a mikrobiom, ami egy külön, talán legfontosabb szervünknek tekinthető valami? Nos a bélrendszerünkben velünk együttélő, hasznos baktériumok és gombák közössége. Ők nem ellenségeink, sőt! Ha barátainkká tesszük őket, a legnagyobb segítőink lesznek, akár a legsúlyosabb bajok idején is! De hogyan is működik ez az összefüggés? Mi romlott nagyon el a mai civilizált életforma és étkezési módok következtében? Milyen mérgeket eszünk testileg és lelkileg egyaránt, sajnos nagykanállal? Hogyan lehetne ezeket elkerülni? Szakértőnk több évtizedes orvosi praxis tapasztalataival a háta mögött látja, hogy az elmúlt közel 30 évben hihetetlenül megsokszorozódott ezen idegrendszerhez kapcsolódó betegségek száma a lakosság körében. És ez fokozódik, ha nem vesszük komolyan a kutatások jelenlegi eredményeit! Tartsanak velünk Dr. Guseo Andrással való beszélgetésünk II. részébe! (kép forrása: http://www.vntv.hu) (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Alfredo Arnold Cocozza néven 1921. január 31-én született Philadelphiában olasz bevándorlók gyermekeként. Zenekedvelő családjának tekintélyes lemezgyűjteménye volt, kisfiúként különösen Enrico Caruso és Beniamino Gigli operafelvételei nyűgözték le. Ötéves korától énekelt, de képezni nem képezte magát, az iskolából kimaradt, a családi boltban dolgozott. Tizenhat évesen egy visszavonult operaénekes vette szárnyai alá, tizenkilenc éves korától tanult komolyan énekelni. Huszonegy évesen egy meghallgatáson annyira lenyűgözte a bostoni filharmonikusok vezető karmesterét, hogy ösztöndíjat járt ki számára. Az operaszínpadon 1942-ben hatalmas sikerrel mutatkozott be A windsori víg nőkben, immár Mario Lanzaként. A művésznév anyja, Maria Lanza nevének "férfiasított" formája, amelyet 1948-ban hivatalosan is felvett. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp: (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Ökumenikus Imahét – Isten hívása: „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket” – Bödecs Pál (református)

 

19:00 – Szép álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 5. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt