Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 14. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Földvári Miklós István

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! –  Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A bőség matematikája. Osztandó / osztó = hányados – ezt megtanultuk 9 éves korunkban. De van, amit 99 éves korunkig is tanulnunk kell: ez a bőség számtana. Amid van, oszd el azzal, amire vágysz. Ha a hányados nagyobb, mint 1, akkor van esélyed a boldogságra, amiben az egyik legnagyobb kihívás az elégedettség. Ezt tanítja az ősi kínai bölcsesség. (előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Tankötelezettség 6 évesen - Czakó Erzsébettől a Bács-Kiskun megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunhalasi tagintézményének vezetőjétől kapunk tájékoztatást. A nemzeti köznevelésről szóló törvény rendelkezései alapján a tanköteles kort, vagyis a hatodik életévét a nevelési év, 2021.aug.31-ig elérő gyermek további egy nevelési évig óvodai nevelésben maradásáról a szülő kérelme alapján 2020.január 1-jétől az Oktatási Hivatal dönt. A kérelem benyújtására vonatkozó tájékoztatást kapunk a műsor vendégétől, Czakó Erzsébettől a Bács-Kiskun megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunhalasi tagintézményének vezetőjétől. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A reflux kialakulása és kezelése

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi kaleidoszkóp mai adásában Szabó Judit, a JuMa kutyaiskolák vezető oktatója lesz a vendégünk. Judittal a kutyák kamaszkoráról beszélgetünk. Ahogy az ember gyermekeknél úgy a kutyáknál is vannak különböző életszakaszok. Ilyenkor egész meglepő dolgokat produkálhat az addig cuki kölyök kutyusunk. Honnan tudhatjuk biztosan, hogy kamaszodik a kedvencünk? Hogyan tudunk könnyen átlendülni ezen? Mi köze a szocializációnak a kamaszkorhoz? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk a mai adásból, tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00 - 153-Lélekmód:

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Sherlock, Watson, Poirot, Miss Marple nyomdokain! - beszélgetés Erdélyi Ákos kriminológussal a Halas Rádió Jóllét magazinjában. Ákos a Bibó-gimnáziumban még a színpaddal, a színészkedéssel kacérkodott, aztán egy hirtelen váltással a pszichológia felé fordult és el is végezte az egyetemen ezt a szakot. Az alapdiploma megszerzése után a Miskolcon végezte a kriminológia szakirányt, így ma már végzett, okleveles kriminológusnak mondhatja magát. Mi a feladata egy kriminológusnak? Hogyan telik egy-egy munkanapja?  Mik a motivációk? Mik a sikerélmények? Ákos válaszol és elmondja pillanatnyi érzéseit, gondolatait, közeli és távolabbi terveit is. Érdemes meghallgatni!

19:00 – Szép Álmokat: Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok 3-4. fejezet

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád-Református (ismétlés) és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 4. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt