Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 13. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Fejérdy Tamás 3.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk –Halasi kaleidoszkóp: Miniszteri látogatás Halason, elindult a buszpályaudvar átépítése, zajlik két kerékpárút kialakítása, várják a jelöléseket a sajtódíjra és a díszpolgári címre - beszélgetés Kuris István László alpolgármesterrel a Halas Rádióban. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                         

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: A világon ezt még nem csinálta meg senki! - beszélgetés Gál Péter kettlebell versenyzővel. Péter a halasi Hardwork edzőteremben 24 órán át folyamatosan emelgette, emelte fej fölé a 16 kilogrammos kettlebell golyót. Az egy teljes nap alatt hat kilót fogyott, többször abba akarta hagyni, de a társak ereje és kivételes felkészültsége rendre átbillentette a legkritikusabb mélypontokon is. Erről a világon is egyedülálló kihívásról beszél Péter a Halas Rádió Ziccer című sportmagazinjában. Érdemes meghallgatni!

11:00 – Jóllét: Sherlock, Watson, Poirot, Miss Marple nyomdokain! - beszélgetés Erdélyi Ákos kriminológussal a Halas Rádió Jóllét magazinjában. Ákos a Bibó-gimnáziumban még a színpaddal, a színészkedéssel kacérkodott, aztán egy hirtelen váltással a pszichológia felé fordult és el is végezte az egyetemen ezt a szakot. Az alapdiploma megszerzése után a Miskolcon végezte a kriminológia szakirányt, így ma már végzett, okleveles kriminológusnak mondhatja magát. Mi a feladata egy kriminológusnak? Hogyan telik egy-egy munkanapja?  Mik a motivációk? Mik a sikerélmények? Ákos válaszol és elmondja pillanatnyi érzéseit, gondolatait, közeli és távolabbi terveit is. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A bőség matematikája. Osztandó / osztó = hányados – ezt megtanultuk 9 éves korunkban. De van, amit 99 éves korunkig is tanulnunk kell: ez a bőség számtana. Amid van, oszd el azzal, amire vágysz. Ha a hányados nagyobb, mint 1, akkor van esélyed a boldogságra, amiben az egyik legnagyobb kihívás az elégedettség. Ezt tanítja az ősi kínai bölcsesség.

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Apák. Vendégek: Lovasi András - Soltész Rezső - Orosz György. Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:15 – Hogyan intézzem? –Versegi Andrea társadalombiztosítási tanácsadó rovata. Változások melyek hatást gyakorolnak életünkre, lehetnek  tökéletesek vagy számunkra kedvezőtlenek, mindenképpen elfogadásra kényszerítenek. Csak egy pár szót ejtek ezekről…. 2021. évi változások melyek sok személyt érinthetnek, mint például a családalapítás előtt álló fiatalokat hiszen a gyermekáldást követő 168 napig 100%-ban megkapják havi jövedelmüket. NAV felé járulékfizetésre kötelezett személyek tájékoztatom, hogy emelkedett a fizetendő összeg mely 8000,- Ft-ban került meghatározásra.

18:00- Érdekes emberek:

19:00 – Szép Álmokat: Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok 1-2 fejezet

19:15 – Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A terápiás csoportok segítő hatásai 3. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt